Most kicsit az „amit megfogtunk elsőre” elvet követtük. Nincsen egységesség azon kívül, hogy mindegyiket grillre szánták. Elemzésük során azt figyeltük, hogy milyen az összhatás, mennyire ehető az adott termék.
A virslikirály brand a grillpiacra is bepróbálkozik. Pulykahús az alapja, ami kicsit eltér a hagyományostól, többnyire sertésből szokták a grillkolbászokat készíteni. Elkészítés után egy frankó ropogós réteg képződik rajta. Kóstolva tisztán jön a jellegzetes pulykahúsos ízvilág, amiben csak egy-egy pillanatig találkozunk a sajttal. Ez olyan, mint egy jobb pulykavirsli, csak grillezve.
Adatok: 250 gramm, mechanikusan lefejtett pulykahús 45%, pulykahús 14%, sajt 6%, 499 ft
Sok vékonyka fehérkolbászt találunk a csomagolásban. Illatra sokat nem árul el magából, de ha kóstoljuk, akkor tisztább képet kapunk róla. A sertéshús íze hirtelen berobban szánkba, amivel együtt érkezik a klasszikus bajor kolbászokat idéző fűszerezés is. A húsmassza helyenként kicsit csomós, de elrághatatlan darabokat nem találtunk benne. Az egész utóízében egyedül a fűszer próbálkozik, a hús meglepő módon elillan.
Adatok: 300 gramm, sertéshús 95%, 899 ft
Nem aprózták el a Tesco tervezőasztalán a dolgot. Látványra olyan az egész, mintha egy husángra bacont tekertek volna fel. Irreálisan vastag virsli az alapja, amit folytonosan befed a bacon. Ezekkel a tekert dolgokkal lehet igazán jókat szórakozni, amikor forgatni szeretné az ember, hajlamos ledobni a husáng magáról köntösét egy apróbb mozdításra is. A sertésvirsli nem túl finom, az állaga és az íze is eléggé felejthető, egyedül a bacon tudja megmenteni egy pillanatig. Utóízében savanykás, de a szomorúbb, hogy a sajtnak szinte nyoma sincs.
Adatok: 500 gramm, sajtos sertés virsli 80%, sajt 12%, bacon 20%, 399 ft
Bármilyen jóérzésű emberből félelmet vált ki, amikor megpillantja a csomagolást. Valami megmagyarázhatatlan okból nem túlságosan bíztató. Ez akkor igazolódik be, amikor megkóstoljuk. Igazi húsipari hulladék. Ízre paprikás akar lenni, de olyan kesernyés, hogy ezt épelméjű ember a kutyájának sem adná szívesen. A héja hamar pattan, ami után szinte azonnal kiterül a húspép. Nem jó ez, és kész.
Adatok: 255 gramm, sertéshús 72%, 399 ft
Jókora kiszerelés ez is, amiben bajor kolbászok vannak szépen egymásba fűzve. Az illata alapján enyhe fűszerezést sejtünk, ami ha kóstoljuk, bizony rendesen felerősödik, mintha a köménymag szaladt volna meg igazán. A hús állagra és ízre is kifejezetten jó, de nem eléggé karakteres ahhoz, hogy a fűszerek felett hosszabb ideig győzedelmeskedjen.
Adatok: 400 gramm, sertéshús 95%, 749 ft
Van egy rejtélyes képessége, talán a látvány miatt emelik le sokan a polcról, ha akarják, ha nem. Pillanatok alatt elkészül, figyelni kell rá, mert hamar képes feketedni. A kérge pár másodperc után már ropogós lesz, ami mellesleg vastagon van fűszerezve. A belső átlagos, semmi extra nincsen a húsban. Picit pikáns, kicsit csíp, de összességében egészen korrekt.
Adatok: 250 gramm, 499 ft
Három különböző fajta kolbász került a válogatásba. Egy sajtos, egy pikáns és egy bajor szekció. Az első kellemesen sajtos, aminek ízében a sertéshúst annyira nem érezzük dominánsnak, talán a minimális mennyiségű marha kompenzálja, mindenestre érdekes. Állagra tömött, kellemesen ropog, ez a verzió ajánlott. A pikáns rokona már annyira nem meggyőző, állagra eléggé pépes, és a tesztalanyok többségénél a főzőkolbászt idézte meg inkább. A pikánsságra nagyon nem lehet mit mondani, mert nincs. A bajor hozza a kötelező fűszerességet annyi extrával, hogy ez állagra lazább.
Adatok: 360 gramm, sertés és marhahús 78%, ementáli sajt 3%, sajt 3%, 799 ft
Ez is a hármas elvet támogatja, ebbe került bajor, pikáns és sajtos kolbász. A fehér kolbász hozza ismét az elvártat, az íze annyira nem intenzív, ami igaz a fűszerezettségére is. Lágyan mozog szánkban, ez a könnyített verzió. A pikáns lehetne paprikás is, mivel az ízében leginkább azt érezzük dominánsnak. A sertéshúson is könnyedén átjut a paprika íze, korrekt összhatást nyújt ez is. A sajtos mégis a legjobb, mert a sajt mellett érzünk benne egy leheletnyi füstösséget is.
Adatok: 190 gramm, bajor grillkolbász: sertéshús 74%, pikáns grill kolbász: sertéshús 74%,
sajtos grill kolbász: sertéshús 70%, sajt 10%, 499 ft
Ez már olyan komplex, mint húsz évvel ezelőtt a 999 in 1 tetris. Négy különböző kategória került bele. A tekercset és a kolbászkákat megkülönböztetni leginkább csak állaguk/formájuk alapján lehet, ízükben nagy eltérés nem tapasztalható. Erős fűszerezettség és jó tömör állag jellemzi őket. Utóízükben erősödik fel inkább a sertés, az elején dolgozik a húsmentes aromasereg. A legérdekesebb a pakkban a Mini Bemer grill kolbász, ami sajtos és baconos is egyben. A bacon sós picit, de a még nagyobb pozitívum benne, hogy rendesen sajtosnak hat. Vágás közben kifakad belőle némi olvadt sajt, ami már-már csodával egyenértékű a többihez mérve. A mini sajtos ennél egy szinttel szolidabb, hiába csak 1%-al kevesebb a sajt, mégis egészen más élményt nyújt. A kolbászalap mindegyik esetben jól vizsgázott, ügyes.
Adatok: 450 gramm, Mini sajtos: sértéshús 75%, sajt 19%, Grill party tekercs: sertéshús 95%, Mini Bemer grill kolbász: kolbász 70%, sajt 20%, bacon 30%,
Grill kolbászkák: sertéshús 95%, 999 ft
Kicsit vaskosabb példányok ezek is, közelítenek a „bitang kolbász” szinthez. Nyersen az illata alapján csak a sertéshúst érezzük, mást nem igazán. Elkészítés után javul a helyzetünk főleg, ha meg is kóstoljuk. Megjelenik érezhetően a sajt, illetve marhahús is kapunk, pedig csupán 2% került bele. A háttérből megérkezik egy füstös aroma, ami kellemessé varázsolja az egészet. Nem nagy durranás, de amit vállal a leírás alapján, az megvan benne.
Adatok: 300 gramm, sertéshús 78%, sajt 13%, marhahús 2%, 599 ft
Mivel igencsak heterogén a mezőny, így szigorú sorrendet a héten nem hirdetünk. A fent tesztelt 10 fős csapatnál bőségesebb jóval a kínálat, de ezek közül, amit ajánlunk a Grill Party négyes fellépése, illetve a Kaiser hármas pakkja. A Pikáns Griller még érdekes lehet, de igazi húsélményt a töménytelen fűszer mellett ne várjunk.
A mezőny egyetlen igazi rémálma a Bogádi, ami tényleg rémes. A Tesco husángjánál a virslialappal van leginkább csak baj, ott a fura utóíz rontja el az összképet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.