A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Arra gondoltam, hogy mindannyiunknak jót tenne, ha egy kicsit most a csirkékkel foglalkoznánk. :-)) Bár csirke és csirke között is van különbség (sokak szerint a mai, boltban kapható példányok mind hormonkezeltek), a lényeg az, hogy mi nagyon szeretjük és roppant finom fogásokat készítünk belőlük. :-)

Itt is szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan és ilyen komolyan írtatok nekünk (válaszoltam is valahol a hozzászólás-özön végén). Ne haragudjatok, hogy nem egyesével írtam nektek, de olyan sokan lettetek hirtelen, hogy lehet, hogy még most sem értem volna a válaszok végére. Szóval kedvesek vagytok, és remélem, azóta mindannyian megnyugodtatok, élen velem, a mimózával. A jövőben igyekezni fogok pontosabban fogalmazni, és objektívebben mesélni - mint egy igazi, modern mesemondó. Persze, csak ha kíváncsiak vagytok a "fehér folyosós történetekre". Ha nem, maradunk a leveseknél és pitéknél. :-)

Babahírek: Ákos vagy Dorka?

Sokan kértétek, hogy meséljek a Babáról, akit újabb UH felvételen csodálhattunk meg a napokban. Jelenleg 21 hetes és kb. 330 gramm. A leleteinkre ezt mondták: csillagos 5-ös mind. :-) Az orvos szerint azonban jobb, ha nem kapkodjuk el a rózsaszín kis takaró és a virágos kis ruhák beszerzését, mert csak 50%, hogy kislány. Ugyanígy lehet kisfiú is. Így vagy Dorka lesz, vagy Kovácsákos. :))))
Csak viccelek, de mindketten nagyon szeretjük Kovács Ákos zenéjét, így - többek között ezért is - döntöttünk az Ákos név mellett.
Én remekül vagyok, különösen az idegeim. :-) Újra gobelinezni kezdtem, és nagyon sokat alszom. A közérzetem remek, és igazán el sem szaladtak velem a kilók. Most tartok 3.3 kg-nél, és lassan látszódni kezd a hasam. (A szülésznőm, Újvári Bori mesélte, hogy neki is csak 6 hónapos kismama korában kezdett el igazán látszódni a pocakja a kisfiával - aki ma már annyira nem kicsi, hogy egy irodában dolgozunk.:-)))
Szóval minden rendben van velünk, és boldogan várjuk a Nagy Találkozást a Babával. És még valami - ami nagy-nagy boldogságot jelent nekünk: EGYRE TÖBB LEVELET KAPUNK TŐLETEK, AMIBEN POZITÍV TERHESSÉGI TESZTEKRŐL ÍRTOK!! Gratulálunk minden új kismamának, és nagyon reméljük, hogy egyre többen és többen lesztek! Mindenkinek nagyon szívesen segítünk, és reméljük, egymást is megtaláljátok, és segíteni fogtok mindenkit a következő hetekben-hónapokban!

S hogy mit láthattok a fenti UH fotón? Nos, nem sokat, mert a Babánk szégyenlős. Mindig jókedvű, és már napi szinten érezzük a mocorgását, de úgy tűnik, a nyilvános szereplést nem kedveli.
A fotón a kis arcocskája látszik, ahogy a 2 karjával és a köldökzsinórral takargatja magát. A szája és a pici orra tisztán kivehető. :-))

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

No de most már beszéljünk a receptekről is. Hétvégén, a nagy viharban összesen 4 alkalommal lett áramszünet, így szakaszosan tudtam csak sütni a villanysütőnkben. Durván megrongálódott az egyik redőnyünk, és a háztetőnkbe is jócskán "beleharapott" a vihar foga. Ettől függetlenül a főztöm remekül sikerült - igaz, 4 óra késéssel tudtam csak tálalni a következőket:

Tárkonyos csirkemell krémleves
Hozzávalók: olívaolaj, 30 dkg csirkemell filé, 2 kisebb vöröshagyma, 1,2 liter víz, 2 erőleves kocka, bors, 1 doboz (2 dl) főzőtejszín vagy 1 camping sajt, tárkony
A tálaláshoz: reszelt sajt, kockákra vágott pirítós
Elkészítés:
1.) A hagymát megmossuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rátesszük a kockára vágott csirkemellet és picit megpirítjuk.
2.) Felöntjük a csirkét vízzel, beletesszük az erőleveskockát, borsot, tárkonyt, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
3.) Megvárjuk, amíg picit kihűl a leves, majd turmixgéppel krémesre pépesítjük. Hozzákeverjük a tejszínt/krémsajtot, megszórjuk tárkonnyal, majd rottyantunk egyet rajta.
4.) Kockára vágott pirítóssal, reszelt sajttal tálaluk.

Falusi csirkerakottas
Hozzávalók: 4-4 csirkecomb (alsó+ felső), 8 szelet vékonyra vágott angol szalonna, 4 szelet füstölt húsos szalonna, kb. 8 krumpli, 1 póréhagyma, 2 sárgarépa, olívaolaj, 1,5 dl barna sör, só, bors, kakukkfű, rozmaring, csirkefűszer, babérlevél
A tetejére: reszelt sajt
Elkészítés:
1.) Olívaolajjal vékonyan kikenünk egy kör alakú sütőedényt. A burgonyát megmossuk, felkarikázzuk, és a fele mennyiséggel kirakjuk a tál alját. Erősen sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel és összetört babérlevelekkel az egészet.
2.) A csirkecombokat besózzuk és bedörzsöljük csirkefűszerrel. Szépen elrendezzük a combokat a burgonyán. Minden csirkecombra egy-egy vékony szelet angol szalonnát teszünk, majd az egész tetejére 4 szelet húsos füstölt szalonnát.
3.) Megmossuk és megtisztítjuk, majd felkarikázzuk a póréhagymát és a sárgarépát. Rászórjuk a csirkecombokra, és megfűszerezzük.
4.) Végül a maradék burgonyával tetőcserép-szerűen szépen befedjük az egész tálat. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. Olívaolajas spray segítségével megkenjük a burgonyák tetejét. Óvatosan ráöntjük a barna sört, ezüst papírral lefedjük, majd betoljuk a sütőbe.
5.) A sütőt 150 fokra előmelegítjük, és a tálat 2 órán át lassan sütjük benne. Eztán kihúzzuk, levesszük a fedélként szolgáló ezüstpapírt, megszórjuk sajttal, és visszatoljuk 190-200 fokra, kb. 30 percre.

Forrón, savanyú uborkával vagy csalamádéval tálaljuk.





Morzsáló fórum >>>

A Morzsáló korábbi részeiből itt olvashatsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.