Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

HETI MENÜ – 2012 OKTÓBER 22 - 28.
Reggeli: Dióval töltött tojás
Előétel: Kapros-tárkonyos raguleves krumpligombóccal
Főétel: Pontyfilé Mátyás-módra
Desszert: Somlói galuska
Vacsora: Fasírtgolyók franciasalátával
Vegetáriánus ajánlat: Brokkoli felfújt

Reggeli: Főtt virsli, mustárral, zsemlével, gyümölcs tea
Előétel: Szegfűgombaleves
Főétel: Bécsi szelet rossejbnivel, káposztasalátával
Desszert: Citromos linzer baracklekvárral
Vacsora: Vajas pirítós kaviárral, lilahagymával, pohár pezsgővel
Vegetáriánus ajánlat: Rántott gomba töltve rizibizivel, tartármártással

Előétel: Daragaluska-leves egyszerűen
Főétel: Almás-körtés csirke párolt petrezselymes rizzsel
Desszert: Sült sütőtök
Vegetáriánus ajánlat: Mákos nudli krumplis tésztából

Előétel: Tojásleves másképpen
Főétel: Rakott karfiol
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Babos rakott karfiol

Előétel: Karalábé krémleves
Főétel: Bolognai spagetti
Desszert: Mesés almás pite
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos-fokhagymás spagetti

Reggeli: Habart tojással rakott pirítós frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Sajtkrémleves
Főétel: Rozmaringos sertéstekercs almás savanyú káposztával
Desszert: Friss fügés-szilvás rétes
Gyerekzsúrra: Sütőtökös muffin
Vacsora: Diós halpástétom, százaz fehérbor illik mellé
Vegetáriánus ajánlat: Kecskesajttal sült friss füge

Reggeli: Szalonnás-kolbászos rántotta friss házi kenyérrel és citromos teával
Előétel: Szabógallér leves
Főétel: Dinsztelt marhafelsál burgonyagombóccal, friss zöldsalátával
Desszert: Krémtúrós-barackos pite citrommázzal
Gyerekzsúrra: Fetás-rukkolás rántott palacsinta
Vacsora: Leveles tésztakosárka chilis gombaraguval
Vegetáriánus ajánlat: Zellersaláta


HETI MENÜ – 2012 OKTÓBER 15 - 21.
Előétel: Májgaluskaleves
Főétel: Csirkepaprikás galuskával
Desszert: Tejespite barackízzel
Vegetáriánus ajánlat: Kelbimbósaláta

Előétel: Póréhagymás krumplileves (Perunapuurjokeitto)
Főétel: Finn káposztatekercs (Kaalikääryleet) főtt burgonyával, én vörösáfonya lekvárt adok mellé, de előtte azért jár egy stampedli finn vodka is
Desszert: Fahéjas csigák (Korvapuustit)
Vegetáriánus ajánlat: Krumplis és rizses pirog (Karjalanpiirakka)

Előétel: Édesköményes paradicsomleves
Főétel: Brigi parmezános fasírtja majonézes burgonyával
Desszert: Nektarin
Vegetáriánus ajánlat: Színes sült brokkoli

Előétel: Csirkés karfiolleves
Főétel: Fűszeres sült oldalas tökfőzelékkel
Desszert: Gesztenyepüré
Vegetáriánus ajánlat: Egyszerű őszi tökfőzelék, sütőtökös-gombás fasírt

Előétel: Chilis sütőtökkrémleves
Főétel: Tojásos nokedli pirított szalonnával, fejes saláta
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nokedli kovászos uborkával

Reggeli: Kuglóf, házi lekvár, karamellás tej
Előétel: Francia parasztleves
Főétel: Fogas Sabayon mártással
Desszert: Sült töltött őszibarack dióhabbal
Gyerekzsúrra: Extra melegszendvics, gyümölcslével
Vacsora: Gombás sonkarolád, friss salátával, rizlinggel, ahogy Dzsafi ajánlja
Vegetáriánus ajánlat: Francia rakott brokkoli

Reggeli: Lágytojás, kifli, gyümölcstea
Előétel: Maceszgombócleves egyszerűen
Főétel: Majoránnás kacsacomb káposztás rétessel és tepertős burgonyával
Desszert: Kakaós kevert süti dióval és almával
Gyerekzsúrra: Marcipános almatorta
Vacsora: Virslivel töltött kiflik, pohár sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Kék camembert-mártással töltött zöld palacsinta

HETI MENÜ – 2012 OKTÓBER 08 - 14.
Előétel: Hagymás-gombás sörleves
Főétel: Csirkemáj tejszínes gombamártással, szalvétagombóc jár mellé
Desszert: Szőlő
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsós gombapaprikás olajbogyóval

Előétel: Tarhonyás zöldbableves
Főétel: Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával, ecetes almapaprika
Desszert: Édes tarhonyafelfújt
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges tarhonyasaláta

Előétel: Lencseleves tárkonnyal és füstölt hússal
Főétel: Grillezett zöldségek sült sajttal - húsevőknek virsli is jár hozzá
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Grillezett zöldségek sült sajttal

Előétel: Fűszeres sajtkrémleves
Főétel: Füstölt sonkával rakott paraj
Desszert: Házi túró rudi
Vegetáriánus ajánlat: Rántottás rakott spenót

Előétel: Gulyásleves csipetkével
Főétel: Spagetti carbonara
Desszert: Kakaós tejbegríz
Vegetáriánus ajánlat: Ricottás-gombás spagetti
Hétvégeken unokáim gyerek zsúrokba járnak, illetve barátaikat, pajtásaikat fogadják, ezért ilyen alkalmakra való recepteket is ajánlok!

Reggeli: Fonott selymes kakaós kalács, vajjal, habos kakaóval
Előétel: Forró boros almaleves aszalt szilvával
Főétel: Kőkorszaki szakik kedvence, Dzsafi barátomtól
Desszert: Gesztenyével töltött túrógombóc
Gyerekzsúr: Csokis croissant pillanatok alatt, spanyol ivócsokoládéval
Vacsora: Töltött cukkini tárkonymártással, pohár rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Mazsolás rizssaláta

Reggeli: Virslis saláta
Előétel: Húsleves gazdagon
Főétel: Elzászi sertéstarja
Desszert: Szilvás szórt lepény
Gyerekzsúr: Meggyes-marcipános meglepetés túrógombócok
Vacsora: Csekonics saláta
Vegetáriánus ajánlat: Krémsajtos krumplisaláta kemény tojással, lilahagymával

HETI MENÜ – 2012. OKTÓBER 01-07.
Előétel: Édes-sós kukoricaleves
Főétel: Joghurtban pácolt grill csirkemell
Desszert: Nektarin
Vegetáriánus ajánlat: Fetás töltött sütőtök

Előétel: Daraleves (krupnik)
Főétel: Párolt marhahús (zrazy) Napóleon módra
Desszert: Diós kalács (mazurek)
Vegetáriánus ajánlat: Lengyel karfiol

Előétel: Tejszínes sárgarépakrémleves
Főétel: Kolbásszal töltött Stefánia vagdalt hagymás burgonyával, káposztasaláta
Desszert: Citromos muffin citromos-narancsos mázzal
Vegetáriánus ajánlat: Hagymás burgonyalepény

Előétel: Erdélyi raguleves
Főétel: Töltött padlizsán bacon és sajt alatt sütve
Desszert: Nutellás és lekváros tekercs egy hosszú kávéval
Vegetáriánus ajánlat: Rakott vinetta (padlizsán)

Előétel: Tarhonyaleves füstölt kolbásszal
Főétel: Tökös-gombás lasagne
Desszert: Almakompót
Vegetáriánus ajánlat: Tökös-gombás lasagne

Reggeli: Sárgarépás szendvics rozskenyérrel, frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Bazsalikomos-soksajtos dip (mártogatós)
Főétel: Bugylibicskás betyárbatyu
Desszert: Rumos-körtés csokitorta
Vacsora: Májas szendvics, pohár sörrel leöblítve
Vegetáriánus ajánlat: Borban érlelt zellerszeletek bundában

Reggeli: Bundás kutyu teával
Előétel: Tejszínes-fahéjas szilvaleves
Főétel: Pontypaprikás kapros-juhtúrós galuskával
Desszert: Lúdláb sütemény
Vacsora: Ananászos-sonkás rizssaláta, pohár száraz rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Odüsszeusz gombája

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.