1. Készülj többféle sörrel, és vedd figyelembe a vendégeid ízlését. A sofőrökre tekintettel tartalékolj alkoholmentes söröket is!
2. Vedd a fáradságot, és emeld a fesztiválod fényét néhány üveg különleges minőségű, ritka sörrel, amit nem kapni a sarki boltban. A nagy áruházláncoknál számos nagy nevű márkát találhatsz, a sörszaküzletek pedig a legjobb kézműves főzdék nedűit is árusítják.
3. A gyengébb láger típusú sör általában minden ízlést kielégít. Ez a fajta szomjoltó sör tökéletes grillpartikhoz. A gazdag, tartalmas sörökhöz, illetve a nagyon sötét színűekhez (mint a brit stout vagy a híres ír Guinness) robusztus kemény sajtokat is kínálhatsz.
3. Ha garantáltan sokan lesztek, érdemes partihordót beszerezni. Mielőtt ilyet vennél, kérj tanácsot a vásárlás helyén a hordó szállításával és felállításával, illetve a parti előtti tárolásával kapcsolatban.
4. A palackos sör a színes üveg ellenére nem viseli el a közvetlen napfényt. Ezért hűvös és árnyékos helyen, a pincében vagy a hűtőben tárold.
5. A szakszerűen tárolt sör sem tartható el korlátlan ideig. Az otthon spájzolt palackon nézd meg a szavatossági időt, és a korábban vásárolt üvegekkel kezdjétek a sörözést.
6. A szín és az ízesítés nem mindig áll összefüggésben a sör erejével. Egyes sápadtabb színű és szénsavas sörök (a gyümölcsízűek is) rendkívül magas alkoholtartalommal rendelkezhetnek!
7. A könnyű söröket jól lehűtve, a sötétebbeket pincehidegen vagy hűvös szobahőmérsékleten kínáld. A hűtőből kivett sört hagyd egy kicsit állni. A habképződés és a szomjúság oltása szempontjából a 10 Celsius-fok körüli hőmérséklet a legkedvezőbb.
8. Leghelyesebb a sört először a lassan a ferdén tartott pohárba tölteni, és csak a végén, gyorsabb kitöltéssel kiváltani a habképződést.
9. Ha már a poharaknál tartunk: itt a lehetőség, hogy elővedd a szekrényből a felmenőidtől rád maradt ónfedeles és pintes kerámiakorsókat, valamint felsorakoztasd a különféle hengeres és talpas ivóalkalmatosságaidat. A hangulat fokozására a meghívottak magukkal hozhatják az évek során begyűjtött fesztivállogós poharaikat. A magas, karcsú vagy a nagy, öblös, talpas poharak ideálisak a könnyű sörök fogyasztására. A korsók hagyományosan a sötétebb színű sörökhöz valók.
10. Jó házigazdaként gondoskodj zenei aláfestésről, valamint sörkorcsolyákról és sörhöz illő harapnivalókról is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.