Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Praktikus

5 érv, hogy miért ne használj fokhagymaprést

5 érv, hogy miért ne használj fokhagymaprést
Hasznos, netán nélkülözhetetlen konyhai eszköznek tartod? Jól fontold meg, hogy érdemes-e egyet beszerezned vagy a meglevőt továbbra is használnod!

Elsőre jól hangzik, hogy a megtisztított fokhagymagerezdet csak be kell dobni a marokra fogható kütyübe. De:

A présen átnyomott fokhagyma...

1. … szottyosan pépes.

Késsel viszont mindig a felhasználásnak megfelelő finomságúra tudod felkockázni a gerezdeket: pl. marinádhoz apróra, tésztaszószhoz durvára. Ráadásul közben nem nyomod ki a fokhagymából a nedveket.

2. … túl intenzív ízű.

A késsel finomra aprított kevésbé illatozik, mint a pépes. Aromásabb ízhatást érsz el, ha a gerezdeket kettévágva, negyedelve vagy szeletelve teszed az ételbe.

3. … hamar odaég.

Mindig lassú tűzön pirítsd, hogy ne legyen kesesű vagy nyersen használd pl. pestók és dresszingek ízesítéséhez.

A fokhagymaprés ...

4. … más célra nem használható.

Csak a fiókban értékes helyet foglaló olyan speciális eszközök számát gyarapítod vele, mint az epercsumázó, az avokádómagozó vagy az ananászhámozó.

5. … nehezen tisztítható.

Bár a prés segítségével egykettőre szétzúzhatsz egy fokhagymagerezdet, a mosogatás még szétszedhető eszköz esetén is jóval tovább tart, mint egy késnél. A kütyüből akkor is ki kell piszkálni a rostmaradványokat, ha utána a mosogatógépre bízod a munkát.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.