Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Praktikus

5 érv, hogy miért ne használj fokhagymaprést

5 érv, hogy miért ne használj fokhagymaprést
Hasznos, netán nélkülözhetetlen konyhai eszköznek tartod? Jól fontold meg, hogy érdemes-e egyet beszerezned vagy a meglevőt továbbra is használnod!

Elsőre jól hangzik, hogy a megtisztított fokhagymagerezdet csak be kell dobni a marokra fogható kütyübe. De:

A présen átnyomott fokhagyma...

1. … szottyosan pépes.

Késsel viszont mindig a felhasználásnak megfelelő finomságúra tudod felkockázni a gerezdeket: pl. marinádhoz apróra, tésztaszószhoz durvára. Ráadásul közben nem nyomod ki a fokhagymából a nedveket.

2. … túl intenzív ízű.

A késsel finomra aprított kevésbé illatozik, mint a pépes. Aromásabb ízhatást érsz el, ha a gerezdeket kettévágva, negyedelve vagy szeletelve teszed az ételbe.

3. … hamar odaég.

Mindig lassú tűzön pirítsd, hogy ne legyen kesesű vagy nyersen használd pl. pestók és dresszingek ízesítéséhez.

A fokhagymaprés ...

4. … más célra nem használható.

Csak a fiókban értékes helyet foglaló olyan speciális eszközök számát gyarapítod vele, mint az epercsumázó, az avokádómagozó vagy az ananászhámozó.

5. … nehezen tisztítható.

Bár a prés segítségével egykettőre szétzúzhatsz egy fokhagymagerezdet, a mosogatás még szétszedhető eszköz esetén is jóval tovább tart, mint egy késnél. A kütyüből akkor is ki kell piszkálni a rostmaradványokat, ha utána a mosogatógépre bízod a munkát.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.