Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Epres blondie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rakott zöldbab darált hússal
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Babgulyás
Csupacsokis brownie
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Praktikus

5+1 zseniális trükk a tökéletes palacsintához, amit jó, ha ismersz

A palacsintát mindenki szereti, elkészíteni viszont már sokkal kevesebben: van, akinek mindig túl vastag lesz, elszakad, leragad, odakap - ez a többség. És akkor vannak a kiválasztottak, akiknek már az első darab is tökéletesen kerek, tökéletesen vékony, és a megfelelő mértékben barna pöttyös lesz. Most az ő zseniális praktikáikat szemezgettük ki, Turpisságok ötletdobozunkból!

1. Ha a palacsinta tésztáját szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük el, cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

2. Ha a palacsintába pici élesztőt és napraforgóolajat is teszel, sokkal puhább és tovább friss lesz.

3. Én a palacsinta tésztájába kevés olajat, cukrot, és pudingport is teszek, így sokkal finomabb, és biztosan nem szakad szét.

4. Vigyázz, a palacsinta tésztájának összeállításánál kevés cukrot rakj bele, mert különben leragad a palacsintasütő aljára, aztán darabokban szedheted ki!

5. A palacsinta tésztájába keverj 2-3 evőkanál olajat (mennyiségtől függően), az első palacsinta alá még öntesz olajat, a többi megsül a tésztájában lévő olajjal!

+1 Ha minden elveszett...
Ha leragad a palacsintatészta, hiába minden, keverj hozzá búzadarát, és készíts belőle császármorzsát! Öntsd le lekvárral, és már tálalhatod is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.