A hazai megszokott asztali só helyett használjunk inkább finomítatlan tengeri vagy bányászott sót.A finomítatlan sókban a nyomelemek széles választéka megtalálható, ilyenek például a kálium és a magnézium, amelyek kedvező hatással vannak egészségünkre. Az asztali finomított sóból viszont ezeket az elemeket kivonják, így csak tiszta nátrium-klorid lesz belőle tapadásgátló adalékanyaggal.
Egy serpenyőbe minimális zsiradékot teszünk, majd, amikor sercegni kezd, beleütjük a tojásokat. Ezután egy evőkanál vizet öntünk a tojásokhoz, majd lefedjük egy szorosan illeszkedő fedővel. Közepes lángon, 45 másodpercig sütjük így lefedve, majd tálaljuk.
Omlós és a leveles süteményekhez mindig hideg hozzávalókat használjunk
Leveles és vajas sütemények készítése közben figyeljünk oda, hogy ne csak a vaj legyen hideg, hanem a liszt és a cukor is, különben hamar megolvad a vaj. Ha vizet teszünk hozzá, az is hideg legyen, így a tésztánk biztosan tökéletes lesz!
A tejet összekeverjük a kukoricakeményítővel, majd a tojásokkal. Fontos, hogy ez a sorrend, és ne egyszerre dolgozzuk össze a három alapanyagot, mert nem ugyan azt a végeredményt kapjuk. Serpenyőben, a megolvasztott vajra öntjük a tojásos keveréket, majd várunk 3 másodpercet, ezután nagyon lassan keverve még 15-20 másodpeercig sütjük, így garantáltan krémes, puha állagot kapunk.
A folyamat lényege, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot a húsról. Először alaposan bedörzsöljük nagyszemű tengeri sóval - fontos, hogy a só nagyszemű legyen - hagyjuk állni fél órán-órán keresztül. Ezután papírtörlővel felitatjuk a vizet a húsról, majd magas hőfokon megsütjük.
Ha túl keserű a teánk, egy csipet szódabikarbónával javíthatunk rajta, mivel így semlegesítjük a teában lévő tanninokat.
Mielőtt lefőznénk a kávét, adjunk a kávéőrleményhez egy kis csipet sót és egy nagy csipet fahéjat. A só csökkenti a keserűséget, a fahéj pedig feldobja a megszokott kávéízt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.