Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Farsangi szalagos fánk
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Finomfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
Mutatunk 7 pofonegyszerű tippet, amivel megkönnyíthetjük a mindennapi sütést-főzést.
1. Sóból is a finomítatlan a jó!

A hazai megszokott asztali só helyett használjunk inkább finomítatlan tengeri vagy bányászott sót.A finomítatlan sókban a nyomelemek széles választéka megtalálható, ilyenek például a kálium és a magnézium, amelyek kedvező hatással vannak egészségünkre. Az asztali finomított sóból viszont ezeket az elemeket kivonják, így csak tiszta nátrium-klorid lesz belőle tapadásgátló adalékanyaggal.

2. Buggyantott tojás - másképp

Egy serpenyőbe minimális zsiradékot teszünk, majd, amikor sercegni kezd, beleütjük a tojásokat. Ezután egy evőkanál vizet öntünk a tojásokhoz, majd lefedjük egy szorosan illeszkedő fedővel. Közepes lángon, 45 másodpercig sütjük így lefedve, majd tálaljuk.

3. Mindent hidegen!

Omlós és a leveles süteményekhez mindig hideg hozzávalókat használjunk
Leveles és vajas sütemények készítése közben figyeljünk oda, hogy ne csak a vaj legyen hideg, hanem a liszt és a cukor is, különben hamar megolvad a vaj. Ha vizet teszünk hozzá, az is hideg legyen, így a tésztánk biztosan tökéletes lesz!

4. Krémes tojásrántotta

A tejet összekeverjük a kukoricakeményítővel, majd a tojásokkal. Fontos, hogy ez a sorrend, és ne egyszerre dolgozzuk össze a három alapanyagot, mert nem ugyan azt a végeredményt kapjuk. Serpenyőben, a megolvasztott vajra öntjük a tojásos keveréket, majd várunk 3 másodpercet, ezután nagyon lassan keverve még 15-20 másodpeercig sütjük, így garantáltan krémes, puha állagot kapunk.

5. Tökéletesen ropogós hirtelensült hús

A folyamat lényege, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot a húsról. Először alaposan bedörzsöljük nagyszemű tengeri sóval - fontos, hogy a só nagyszemű legyen - hagyjuk állni fél órán-órán keresztül. Ezután papírtörlővel felitatjuk a vizet a húsról, majd magas hőfokon megsütjük.

6. Tea szódabikarbónával

Ha túl keserű a teánk, egy csipet szódabikarbónával javíthatunk rajta, mivel így semlegesítjük a teában lévő tanninokat.

9. Kávé, másképp

Mielőtt lefőznénk a kávét, adjunk a kávéőrleményhez egy kis csipet sót és egy nagy csipet fahéjat. A só csökkenti a keserűséget, a fahéj pedig feldobja a megszokott kávéízt.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.