Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Az egyre hűvösebb idővel eljött a finom, meleg és tartalmas levesek szezonja - mi is mutatunk most egyet! Gyorsan készen van, egyszerű, mégis különleges fogás.

Hozzávalók (6 személyre):
1 szelet szalonna

1 db nagy sárgarépa, ½ db zeller, 1 db spárga, 1,5 l zöldségleves-alaplé, 600 g burgonya, 100 g friss gomba, ½ evőkanál citromlé, 1 evőkanál vaj, só, őrölt fehér bors, majoránna

Elkészítési idő: 45 perc

 

 

Elkészítése:

1. Az alaplé
Az apróra vágott szalonnát pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá az alaposan megtisztított és feldarabolt zöldségeket, majd rövid ideig süssük együtt. Ekkor öntsük rá az alaplevet, és forraljuk fel.

 

 

2. Főzzük meg!
Hámozzuk meg, kockázzuk fel, és adjuk a forró leveshez a burgonyát. Főzzük addig, amíg az összes zöldség meg nem puhul, de vigyázzunk, mert könnyen szétfőhetnek! Ezután vegyük kisebbre a lángot.

 

 

3. Tegyük különlegessé!
A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, csepegtessük rá a citromlevet, pirítsuk pár percig a felforrósított vajon, majd adjuk a leveshez. Végül ízesítsük egy kevés sóval, borssal és majoránnával.

 

 

Krumplileves receptek >>>

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.