Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Bolodítsd meg gombával! Krumplileves lépésről-lépésre

Az egyre hűvösebb idővel eljött a finom, meleg és tartalmas levesek szezonja - mi is mutatunk most egyet! Gyorsan készen van, egyszerű, mégis különleges fogás.

Hozzávalók (6 személyre):
1 szelet szalonna

1 db nagy sárgarépa, ½ db zeller, 1 db spárga, 1,5 l zöldségleves-alaplé, 600 g burgonya, 100 g friss gomba, ½ evőkanál citromlé, 1 evőkanál vaj, só, őrölt fehér bors, majoránna

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítése:

1. Az alaplé
Az apróra vágott szalonnát pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá az alaposan megtisztított és feldarabolt zöldségeket, majd rövid ideig süssük együtt. Ekkor öntsük rá az alaplevet, és forraljuk fel.

2. Főzzük meg!
Hámozzuk meg, kockázzuk fel, és adjuk a forró leveshez a burgonyát. Főzzük addig, amíg az összes zöldség meg nem puhul, de vigyázzunk, mert könnyen szétfőhetnek! Ezután vegyük kisebbre a lángot.

3. Tegyük különlegessé!
A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, csepegtessük rá a citromlevet, pirítsuk pár percig a felforrósított vajon, majd adjuk a leveshez. Végül ízesítsük egy kevés sóval, borssal és majoránnával.

Krumplileves receptek itt >>>
Házi ravioli lépésről-lépésre >>>
Egyszerű mákos-mandulás torta lépésről-lépésre >>>
Pofonegyszerű csokis-barackos süti lépésről-lépésre >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.