Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Praktikus

Csomagolási kisokos - melyik ételt miben tároljuk?

Így tároljuk helyesen az élelmiszereket /Fotó: Shutterstock
Az élelmiszerek csomagolása azt is meghatározza, milyen hosszan marad meg a vitamin- és tápanyagtartalmuk, valamint az ízük. Ha a következő praktikákat betartod, a lehető legtovább maradnak frissek!

Annak érdekében, hogy a lehető legtovább frissen tartsuk az élelmiszereket, oda kell figyelni arra, hogy mibe csomagoljuk, miben tároljuk azokat. Mutatunk most néhány praktikát, amit az alapvető élelmiszerek és alapanyagok esetében érdemes betartani! Csomagolási kisokos következik.

1. Gyümölcsök, zöldségek: műanyag doboz

Túl sok zöldséget hámoztál fel, maradt egy kevés a salátából vagy csak egy fél almát ettél meg? A legjobb módszer, ha a felvágott zöldséget és gyümölcsöt műanyag dobozkában tárolod, mivel az légmentesen zárható.

2. Fagyasztott ételek: speciális zacskó

Ha húst, kenyeret vagy ételmaradékot szeretnél hosszabb időre lefagyasztani, lehetőleg speciális fagyasztótasakot használj. A hagyományos bevásárlószatyrok és nejlontasakok ugyanis átengedik a nedvességet, ami az élelmiszer károsodáshoz vezethet.

3. Gabonatermékek: műanyag, üveg vagy fém

A cukrot és a gabonaárut (lisztet, rizst), azaz, amit hosszabb ideig szoktunk tárolni, lehetőleg műanyag, üveg vagy fémdobozba tedd. Itt védve lesznek a nedvesség, a fény, a meleg és a káros anyagok ellen. A kerámia vagy zománcozott edény nem megfelelő, ugyanis mindkettő bevonatából olyan anyagok oldódhatnak ki, amelyek ronthatják az élelmiszer minőségét.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.