Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Praktikus

Csomagolási kisokos - melyik ételt miben tároljuk?

Így tároljuk helyesen az élelmiszereket /Fotó: Shutterstock
Az élelmiszerek csomagolása azt is meghatározza, milyen hosszan marad meg a vitamin- és tápanyagtartalmuk, valamint az ízük. Ha a következő praktikákat betartod, a lehető legtovább maradnak frissek!

Annak érdekében, hogy a lehető legtovább frissen tartsuk az élelmiszereket, oda kell figyelni arra, hogy mibe csomagoljuk, miben tároljuk azokat. Mutatunk most néhány praktikát, amit az alapvető élelmiszerek és alapanyagok esetében érdemes betartani! Csomagolási kisokos következik.

1. Gyümölcsök, zöldségek: műanyag doboz

Túl sok zöldséget hámoztál fel, maradt egy kevés a salátából vagy csak egy fél almát ettél meg? A legjobb módszer, ha a felvágott zöldséget és gyümölcsöt műanyag dobozkában tárolod, mivel az légmentesen zárható.

2. Fagyasztott ételek: speciális zacskó

Ha húst, kenyeret vagy ételmaradékot szeretnél hosszabb időre lefagyasztani, lehetőleg speciális fagyasztótasakot használj. A hagyományos bevásárlószatyrok és nejlontasakok ugyanis átengedik a nedvességet, ami az élelmiszer károsodáshoz vezethet.

3. Gabonatermékek: műanyag, üveg vagy fém

A cukrot és a gabonaárut (lisztet, rizst), azaz, amit hosszabb ideig szoktunk tárolni, lehetőleg műanyag, üveg vagy fémdobozba tedd. Itt védve lesznek a nedvesség, a fény, a meleg és a káros anyagok ellen. A kerámia vagy zománcozott edény nem megfelelő, ugyanis mindkettő bevonatából olyan anyagok oldódhatnak ki, amelyek ronthatják az élelmiszer minőségét.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.