Annak érdekében, hogy a lehető legtovább frissen tartsuk az élelmiszereket, oda kell figyelni arra, hogy mibe csomagoljuk, miben tároljuk azokat. Mutatunk most néhány praktikát, amit az alapvető élelmiszerek és alapanyagok esetében érdemes betartani! Csomagolási kisokos következik.
Túl sok zöldséget hámoztál fel, maradt egy kevés a salátából vagy csak egy fél almát ettél meg? A legjobb módszer, ha a felvágott zöldséget és gyümölcsöt műanyag dobozkában tárolod, mivel az légmentesen zárható.
Ha húst, kenyeret vagy ételmaradékot szeretnél hosszabb időre lefagyasztani, lehetőleg speciális fagyasztótasakot használj. A hagyományos bevásárlószatyrok és nejlontasakok ugyanis átengedik a nedvességet, ami az élelmiszer károsodáshoz vezethet.
A cukrot és a gabonaárut (lisztet, rizst), azaz, amit hosszabb ideig szoktunk tárolni, lehetőleg műanyag, üveg vagy fémdobozba tedd. Itt védve lesznek a nedvesség, a fény, a meleg és a káros anyagok ellen. A kerámia vagy zománcozott edény nem megfelelő, ugyanis mindkettő bevonatából olyan anyagok oldódhatnak ki, amelyek ronthatják az élelmiszer minőségét.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.