A kristálycukrot megkaramellizáljuk, majd ízlés szerint tört olajos magvakat szórunk bele, ez lehet például mogyoró vagy mandula. Ezt követően a folyékony masszát, sütőpapírra, vagy márványlapra öntjük, ha megdermedt, mozsárban összetörjük. Krémek, fagylaltok díszítésére, ízesítésére használják.
A megtölteni kívánt tészta elősütését jelenti. A tésztára sütőpapírt terítünk, majd megszórjuk valamilyen hüvelyes terméssel, például lencsével, majd 8-10 perc sütés után a papírt és a hüvelyeseket eltávolítjuk, a tésztát kihűtjük.
Olyan hőkezelési módszer, melynél enyhe hőhatás mellett, lassan melegítjük fel az alapanyagot. Legtöbbször csokoládé olvasztására alkalmazzák. Azért érdemes ezt a módszert alkalmazni, mert így a temperált anyag, megtartja fényét és aromáját.
A kelesztés célja, hogy megnöveljük a tészta térfogatát. Ezt úgy érhetjük el, ha élesztővel, vagy kovásszal pihentetjük a tésztát.
Ez egy olyan lazítási művelet, mely során a lazítani kívánt anyagba kézzel vagy géppel nagy mennyiségű levegőt juttatunk. Legtöbbször tojásfehérjénél alkalmazzuk, mely a habbá verés során, eredeti térfogatának akár ötszörösére is képes felverődni.
A kikeverés, a habbá veréshez hasonlóan egy lazítási művelet. Célja, hogy a pürék, habok, krémek könnyebb szerkezetűvé váljanak.
Ezt a lazítási műveletet általában linzer tésztáknál szokták alkalmazni. A liszttel elkevert elmorzsolt zsiradék bevonja a lisztszemcséket, így megakadályozza a keményítő "csírizesedését", a lisztszemek összetapadását. Ennek köszönhetően a tészta sütés után omlós, porhanyós lesz.
A dagasztás célja, hogy homogenizáljuk a nyersanyagokat. Kétféleképpen dagaszthatunk, az egyik módszer, hogy az összes hozzávalót egyszerre dagasztjuk össze, a másik pedig, hogy készítünk egy elő tésztát , vagy kovászt, és csak később keverjük hozzá a többi alapanyagot.
Bevonási művelet, melynek során a bevonandó felületre (pl.:torta) ráöntjük a bevonó anyagot(pl.:csokoládé), majd egy ehhez szükséges lapáttal, vagy késsel egyenletesen eloszlatjuk a bevonatot a felületen.
Az ún. nyomózsákból, a krémet, habot, vagy tésztát, a megfelelő méretre, alakra formázzák.
Héjától megtisztított, pörkölt mandulából vagy mogyoróból, zsiradék és cukor hozááadásával készített töltelék.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.