Az eatthis.com internetes oldal két szakácsot faggatott arról, hogy mi a legjobb módszer a csirkehús lefagyasztására, mielőtt bármilyen ételt készítenénk belőle.
A szakemberek szerint a csirke egy évig biztonságosan tárolható a fagyasztóban, viszont már más a helyzet, ha a csirkét darabolva, vagy a mellét szeletelve akarjuk lefagyasztani. A szakácsok szerint ebben az esetben a fagyasztás után legkésőbb 9 hónappal ajánlott megfőzni a húst.
Fagyasztáskor az is felvetődik az emberben, hogy hogyan csomagolja a húst? Kell-e valamilyen speciális csomagolás annak érdekében, hogy a csirke minél tovább megőrizze a minőségét.
Az eatthis.com által megkérdezett szakácsok szerint a vákuumcsomagolás a legjobb módszer a hús tárolására, mivel így légmentesen le lehet zárni a tasakot. Ha nincs megfelelő felszerelés ehhez a módszerhez, akkor a csirkemelleket fagyasztózacskókban is elhelyezhetjük úgy, hogy kézzel, amennyire csak lehet kitoljuk belőle a levegőt.
Nagyon jó módszer a tárolásra az, ha a csirkét az élelmiszerboltban vásárolt eredeti csomagolásában tesszük a fagyasztóba, úgy, hogy alufóluiával körbetekerjük, egy újabb védőréteget adva ezáltal.
Mielőtt beteszed a mélyhűtőbe a húst, írd rá a csomagolásra, hogy melyik nap fagyasztottad le, így biztosan nyomon tudod követni, hogy mennyi ideje van a hűtőben. A csirke sokáig eláll a fagyasztóban, de veszít a minőségéből, ha későn használod fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.