Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Praktikus

Eddig áll el a csirkehús a fagyasztóban

Eddig áll el a csirkehús a fagyasztóban
Sokan azt gondolják, hogy az élelmiszerek örökké elállnak a fagyasztóban. A csirkehús valóban olyan élelmiszer, amely több hónapon keresztül tárolható a mélyhűtőben, de nem mindegy, hogy hogyan tároljuk.

Az eatthis.com internetes oldal két szakácsot faggatott arról, hogy mi a legjobb módszer a csirkehús lefagyasztására, mielőtt bármilyen ételt készítenénk belőle.

Mennyi ideig lehet a fagyasztóban a csirke?

A szakemberek szerint a csirke egy évig biztonságosan tárolható a fagyasztóban, viszont már más a helyzet, ha a csirkét darabolva, vagy a mellét szeletelve akarjuk lefagyasztani. A szakácsok szerint ebben az esetben a fagyasztás után legkésőbb 9 hónappal ajánlott megfőzni a húst.

Csomagolás

Fagyasztáskor az is felvetődik az emberben, hogy hogyan csomagolja a húst? Kell-e valamilyen speciális csomagolás annak érdekében, hogy a csirke minél tovább megőrizze a minőségét.

Az eatthis.com által megkérdezett szakácsok szerint a vákuumcsomagolás a legjobb módszer a hús tárolására, mivel így légmentesen le lehet zárni a tasakot. Ha nincs megfelelő felszerelés ehhez a módszerhez, akkor a csirkemelleket fagyasztózacskókban is elhelyezhetjük úgy, hogy kézzel, amennyire csak lehet kitoljuk belőle a levegőt.

Nagyon jó módszer a tárolásra az, ha a csirkét az élelmiszerboltban vásárolt eredeti csomagolásában tesszük a fagyasztóba, úgy, hogy alufóluiával körbetekerjük, egy újabb védőréteget adva ezáltal.

Mindent írj fel!

Mielőtt beteszed a mélyhűtőbe a húst, írd rá a csomagolásra, hogy melyik nap fagyasztottad le, így biztosan nyomon tudod követni, hogy mennyi ideje van a hűtőben. A csirke sokáig eláll a fagyasztóban, de veszít a minőségéből, ha későn használod fel.

EDDIG ÁLLNAK EL AZ ÉLELMISZEREK A FAGYASZTÓBAN >>>

FAGYASZTÁSI KISOKOS: TIPPEK HÚSOKHOZ, TEJTERMÉKEKHEZ, ZÖLDSÉGEKHEZ ÉS GYÜMÖLCSÖKHÖZ! >>>

KISOKOS! MIT HOGYAN ÉS MEDDIG TÁROLJ A HŰTŐBEN >>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.