1. Átszűrt levesekhez először próbáljunk meg néhány dl vizet önteni, már a hígítás is segíthet rajta.
2. Keverjük az elsózott levesbe nyers tojásfehérjehabot, és ha megkocsonyásodott, emeljük ki. A tojásfehérje ugyanis magába szívja a felesleges sót.
3. Rántott vagy habart levesekbe reszeljünk nyers krumplit, forraljuk fel, majd vágjunk bele sok friss petrezselymet és zellerlevelet.
4. Keverjünk össze 1 kávéskanál almaecetet 1 kávéskanál cukorral, és keverjük kis adagonként az ételbe, amíg a felesleges sót semlegesíti.
5. Nemcsak leves, bármely étel, pl. pörkölt sózását mérsékelhetjük fél késhegynyi szóbabikarbónával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.