Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Praktikus

5 szuper tipp, hogy mire használhatod a fagyasztott zöldségeket

Egyre több a friss zöldség, ám ettől még a fagyasztóban megbújó jeges finomságokat nem kell őrizgetned télig. A fagyasztott zöldségek mindig kéznél vannak, és sokoldalúan felhasználhatók.

A fagyasztott zöldségek megőrzik vitamin- és tápanyag tartalmukat, így ugyanolyan egészségesek, mint a frissen beszerzett társaik. Azonban fagyosak, így értelemszerűen víztartalmuk kissé magasabb, ami befolyásolhatja a végeredményt. A fagyasztott zöldségeket nem szerencsés felengedés után salátákba dobni, vagy csak úgy önmagukban nassolni – néhány étel azonban simán elbírja a jeges zöldeket.

A fagyasztott zöldségeket is felhasználhatod, hiába sok most a friss / Fotó: Shutterstock
A fagyasztott zöldségeket is felhasználhatod, hiába sok most a friss / Fotó: Shutterstock

Süsd meg sütőben

A sült zöldségek isteni finom köretek, de akár mártogatóshoz is kínálhatod őket. Míg a fagyasztott zöldségek párolás után pépes állagúak lehetnek, addig a sütés végeredménye soha nem kétséges: enyhén ropogós, mégis puha lesz például a karfiol is, ahogy a nedvesség magas hőfokon elpárolog belőle.

Tedd levesekbe, pörköltekbe

A fagyasztott zöldségek élénk szín kölcsönöznek a leveseknek, tartalmasabbá teszik a különféle pörkölteket. Közvetlenül a fagyasztóból adhatod az ételhez, nem kell előtte felolvasztani.

Add szószokhoz

Tökéletes módszer, hogy úgy csempéssz zöldséget a család étrendjébe, hogy nem is tudnak róla! A tök, a karfiol például jól illik bármilyen sajtos szószba, míg a borsóból finom pestót készíthetsz.

Magas hőfokon serpenyőben vagy wokban a fagyasztott zöldségek is ropogósra sülnek / Fotó: Shutterstock
Magas hőfokon serpenyőben vagy wokban a fagyasztott zöldségek is ropogósra sülnek / Fotó: Shutterstock

Süsd meg wokban

Csakúgy, mint a sütőben, a wokban vagy serpenyőben is magas hőfokon süsd a zöldségeket. Itt sem kell felolvasztani a zöldségeket, egyszerűen dobd a forró serpenyőbe a fagyasztott finomságokat.

Töltsd tésztába

A felolvasztott fagyasztott zöldségek könnyen pürésíthetők, és remek töltelékek akár önmagukban vagy akár valamilyen sajttal párosítva.

(Nyitókép: Shutterstock)


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.