Fokhagymát pucolni elsőre nem tűnik olyan bonyolultnak, de ha nagyobb mennyiséget szeretnénk meghámozni, az azért már időigényesebb, pepecselős munka. Azonban van egy pofonegyszerű praktika, melynek segítségével pillanatok alatt, könnyedén megpucolhatjuk őket.
Csak tegyük a fokhagymákat meleg vízbe 10-15 percre, és utána annyira egyszerű lesz őket meghámozni, hogy néhány másodperc alatt végzünk vele. A „forró fürdő” után ugyanis szinte teljesen ledobja magáról a héját. A maradék vékony réteget pedig leszedhetjük úgy, hogy a tenyerünkkel összedörzsöljük. Csodálatosan működik!
Tipp: arra figyeljünk, hogy miután kivesszük a vízből, várjunk néhány percet, amíg kihűl, nehogy megégessük a kezünket.
Ez persze főleg akkor jön jól, ha van időnk beáztatni őket, és ha olyat ételt készítünk, amibe sok fokhagyma kell - például fokhagymakrémlevest.
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A fokhagymakrémleves elkészítéséhez az egész fej fokhagymákat hámozatlanul, 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vagy addig, amíg meg nem puhulnak.
2. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni. Kettévágjuk a fokhagymafejeket és kinyomkodjuk belőlük a pürét, majd félretesszük.
3. Felhevítünk egy kevés olívaolajat 1 ek vajjal egy lábosban, majd megpároljuk rajta a felkarikázott póréhagymát. Hozzáadjuk a fokhagyma pürét is, végül az apróra vágott zöldségeket is lepirítjuk.
4. Felöntjük az alaplével, a tejjel, a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd leturmixoljuk.
5. Az elkészült levest pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.