Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Praktikus

Így használd helyesen a mikrohullámú sütőt – 3 hasznos tipp!

mikro
A mikrohullámú sütő nagyon megkönnyíti az életünket, ám néha tud kisebb-nagyobb bosszúságokat is okozni - például, amikor az étel egyik része tűzforró, a másik pedig hideg marad. Vagy amikor valami melegítés közben váratlanul felrobban a tányérban és mindent összeken. Brian Bennett, mesterszakács és egészségügyi szakértő tanácsaival elkerülhetjük ezeket.

1. A papírkendős trükk

A szakember szerint a kisebb darabokra vágott húsokat, a tenger gyümölcseit, a zöldségeket és a tésztát érdemes úgy melegíteni, hogy lefedjük egy nedves papírtörlővel a tányért, miközben bent van a mikróban. Ez segíteni fog abban, hogy egyenletesen melegedjenek meg az ételek.

2. Fő az egyenletesség

Mindig győződjünk meg róla, hogy az ételek nagyjából ugyanolyan vastagságban helyezkedjenek el a tányéron, ettől függ az is, hogy mennyire egyenletesen melegednek fel.

3. Jól jön a fedő

A szakács a mártások és a levesek melegítéséhez inkább a tűzhelyet preferálja, mert úgy finomabb lesz a felmelegített étel, de arra az esetre, ha ragaszkodunk a mikróhoz azt javasolja, hogy folyékony dolgok esetén mindenképp használjunk fedőt, hogy elkerüljük a leves vagy a mártás szétfröccsenését.

A 7 LEGNAGYOBB MIKRÓS BAKI, AMIT MINDENKI ELKÖVET>>>

4 TIPP, HOGY KRISTÁLYTISZTA LEGYEN A MIKRÓD>>>

7 ÉTEL, AMIT SOHA NE TEGYÉL MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.