Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Praktikus

Így használd helyesen a mikrohullámú sütőt – 3 hasznos tipp!

mikro
A mikrohullámú sütő nagyon megkönnyíti az életünket, ám néha tud kisebb-nagyobb bosszúságokat is okozni - például, amikor az étel egyik része tűzforró, a másik pedig hideg marad. Vagy amikor valami melegítés közben váratlanul felrobban a tányérban és mindent összeken. Brian Bennett, mesterszakács és egészségügyi szakértő tanácsaival elkerülhetjük ezeket.

1. A papírkendős trükk

A szakember szerint a kisebb darabokra vágott húsokat, a tenger gyümölcseit, a zöldségeket és a tésztát érdemes úgy melegíteni, hogy lefedjük egy nedves papírtörlővel a tányért, miközben bent van a mikróban. Ez segíteni fog abban, hogy egyenletesen melegedjenek meg az ételek.

2. Fő az egyenletesség

Mindig győződjünk meg róla, hogy az ételek nagyjából ugyanolyan vastagságban helyezkedjenek el a tányéron, ettől függ az is, hogy mennyire egyenletesen melegednek fel.

3. Jól jön a fedő

A szakács a mártások és a levesek melegítéséhez inkább a tűzhelyet preferálja, mert úgy finomabb lesz a felmelegített étel, de arra az esetre, ha ragaszkodunk a mikróhoz azt javasolja, hogy folyékony dolgok esetén mindenképp használjunk fedőt, hogy elkerüljük a leves vagy a mártás szétfröccsenését.

A 7 LEGNAGYOBB MIKRÓS BAKI, AMIT MINDENKI ELKÖVET>>>

4 TIPP, HOGY KRISTÁLYTISZTA LEGYEN A MIKRÓD>>>

7 ÉTEL, AMIT SOHA NE TEGYÉL MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.