Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Praktikus

Így használd helyesen a mikrohullámú sütőt – 3 hasznos tipp!

mikro
A mikrohullámú sütő nagyon megkönnyíti az életünket, ám néha tud kisebb-nagyobb bosszúságokat is okozni - például, amikor az étel egyik része tűzforró, a másik pedig hideg marad. Vagy amikor valami melegítés közben váratlanul felrobban a tányérban és mindent összeken. Brian Bennett, mesterszakács és egészségügyi szakértő tanácsaival elkerülhetjük ezeket.

1. A papírkendős trükk

A szakember szerint a kisebb darabokra vágott húsokat, a tenger gyümölcseit, a zöldségeket és a tésztát érdemes úgy melegíteni, hogy lefedjük egy nedves papírtörlővel a tányért, miközben bent van a mikróban. Ez segíteni fog abban, hogy egyenletesen melegedjenek meg az ételek.

2. Fő az egyenletesség

Mindig győződjünk meg róla, hogy az ételek nagyjából ugyanolyan vastagságban helyezkedjenek el a tányéron, ettől függ az is, hogy mennyire egyenletesen melegednek fel.

3. Jól jön a fedő

A szakács a mártások és a levesek melegítéséhez inkább a tűzhelyet preferálja, mert úgy finomabb lesz a felmelegített étel, de arra az esetre, ha ragaszkodunk a mikróhoz azt javasolja, hogy folyékony dolgok esetén mindenképp használjunk fedőt, hogy elkerüljük a leves vagy a mártás szétfröccsenését.

A 7 LEGNAGYOBB MIKRÓS BAKI, AMIT MINDENKI ELKÖVET>>>

4 TIPP, HOGY KRISTÁLYTISZTA LEGYEN A MIKRÓD>>>

7 ÉTEL, AMIT SOHA NE TEGYÉL MIKROHULLÁMÚ SÜTŐBE>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.