Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Praktikus

Így maradnak sokáig frissek a vágott fűszernövények

fűszernövények /Fotó: Shutterstock
Nincs olyan étel, amihez ne használnánk valamilyen fűszert. Legyen szó egy egyszerű főzelékről vagy egy szaftos pörköltről, biztos, hogy ízesítjük valamilyen fűszernövénnyel, akár szárítottal, akár frissel. Utóbbi esetében viszont résen kell lennünk, hiszen hamar megfonnyadnak. Létezik azonban egy szuper praktika, amivel akár egy héttel is meghosszabbíthatjuk élettartamukat, ezzel pedig aromájukat is sokáig élvezhetjük.

A konyha legalapvetőbb kellékei közé soroljuk a különböző zöldfűszereket. Arra azonban fel kell készülni, hogy ha friss bazsalikommal vagy korianderrel dolgozunk, akár 72 óra leforgása alatt is képes megfonnyadni, még annak ellenére is, ha hűtőben tároljuk. Természetesen léteznek szívósabb darabok, mint a zsálya és a rozmaring, de ezekkel se tervezzünk egy hétnél hosszabb időre. Néhány napot adhatunk még nekik azzal, ha vízbe állítjuk őket úgy, mint a virágokat, ám frissességüket így sem tudjuk tovább elnyújtani – írja a Daily Meal.

Létezik azonban egy szuper praktika, aminek köszönhetően akár három hétig is megőrizhetjük a zöldfűszerek frissességét.

Résen kell lennünk, mert hamar megfonnyadnak a friss fűszernövények /Fotó: Shutterstock
Résen kell lennünk, mert hamar megfonnyadnak a friss fűszernövények /Fotó: Shutterstock

Nincs más dolgunk, mint egy vízzel benedvesített papírtörlőbe tekerni egy csokornyi fűszer szárát, majd egy légmentesen zárható zacskóba vagy edénybe helyezve a hűtőszekrénybe tenni. Felhasználástól függően arra nem árt odafigyelni, hogy a papírtörlőt nedvesen kell tartani, vagyis néhány naponta újra be kell vizezni.

Ha ennél is hosszabb időre szeretnénk eltenni a friss fűszernövényt, és a szárítás nem jöhet szóba, akkor érdemes lefagyasztanunk őket. A szárakról eltávolított leveleket adagoljuk egy jégkockatartóba kevés vízzel és növényi olajjal meglocsolva, majd mehet a mélyhűtőbe.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.