A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Babgulyás
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Epres blondie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Praktikus

Így maradnak sokáig frissek a vágott fűszernövények

fűszernövények /Fotó: Shutterstock
Nincs olyan étel, amihez ne használnánk valamilyen fűszert. Legyen szó egy egyszerű főzelékről vagy egy szaftos pörköltről, biztos, hogy ízesítjük valamilyen fűszernövénnyel, akár szárítottal, akár frissel. Utóbbi esetében viszont résen kell lennünk, hiszen hamar megfonnyadnak. Létezik azonban egy szuper praktika, amivel akár egy héttel is meghosszabbíthatjuk élettartamukat, ezzel pedig aromájukat is sokáig élvezhetjük.

A konyha legalapvetőbb kellékei közé soroljuk a különböző zöldfűszereket. Arra azonban fel kell készülni, hogy ha friss bazsalikommal vagy korianderrel dolgozunk, akár 72 óra leforgása alatt is képes megfonnyadni, még annak ellenére is, ha hűtőben tároljuk. Természetesen léteznek szívósabb darabok, mint a zsálya és a rozmaring, de ezekkel se tervezzünk egy hétnél hosszabb időre. Néhány napot adhatunk még nekik azzal, ha vízbe állítjuk őket úgy, mint a virágokat, ám frissességüket így sem tudjuk tovább elnyújtani – írja a Daily Meal.

Létezik azonban egy szuper praktika, aminek köszönhetően akár három hétig is megőrizhetjük a zöldfűszerek frissességét.

Résen kell lennünk, mert hamar megfonnyadnak a friss fűszernövények /Fotó: Shutterstock
Résen kell lennünk, mert hamar megfonnyadnak a friss fűszernövények /Fotó: Shutterstock

Nincs más dolgunk, mint egy vízzel benedvesített papírtörlőbe tekerni egy csokornyi fűszer szárát, majd egy légmentesen zárható zacskóba vagy edénybe helyezve a hűtőszekrénybe tenni. Felhasználástól függően arra nem árt odafigyelni, hogy a papírtörlőt nedvesen kell tartani, vagyis néhány naponta újra be kell vizezni.

Ha ennél is hosszabb időre szeretnénk eltenni a friss fűszernövényt, és a szárítás nem jöhet szóba, akkor érdemes lefagyasztanunk őket. A szárakról eltávolított leveleket adagoljuk egy jégkockatartóba kevés vízzel és növényi olajjal meglocsolva, majd mehet a mélyhűtőbe.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.