Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Praktikus

Akkor jó, ha csíp! Így mérd meg a főzött krém hőmérsékletét

A legalapvetőbb konyhai eszközök között nem biztos, hogy megtalálható a maghőmérő is, amit amellett, hogy egyébként érdemes beszerezni, egy egyszerű trükkel helyettesíthetünk. Videón mutatjuk, hogyan mérd meg a főzött krémed hőmérsékletét!

A főzött házi krémnél aligha van finomabb süteménytöltelék, ám a tojásalapú készítmény megfőzése nagy fokú precizitást igényel. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen hőmérsékletig melegítjük a tojást. A túl alacsony hőmérsékleten készített krémben a tojás nyers maradhat, így nem lesz elég sűrű a végeredmény, a hirtelen nagy hő miatt viszont kicsapódhat, és krém helyett rántottát kapunk. Az ideális hőmérséklet a 80 Celsius-fok, aminek a leellenőrzésére egy konyhai hőmérőt, úgynevezett maghőmérőt alkalmaznak a profik. De mi a teendő, ha nincs otthon ilyen eszközünk? Máris mutatjuk, milyen szuper egyszerű trükköt vethettek be!

Maghőmérő nélkül is megmérhető a krémek hőmérséklete, egy egyszerű trükköt kell ismerni hozzá /Fotó: Shutterstock
Maghőmérő nélkül is megmérhető a krémek hőmérséklete, egy egyszerű trükköt kell ismerni hozzá /Fotó: Shutterstock

Így ellenőrizheted a krém hőmérsékletét maghőmérő nélkül

Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisulijának cukrászmestere időről időre beavat a profik legnagyszerűbb praktikáiba. Megmutatta, hogyan lesz csomómentes a vaníliakrém, mitől lesz selymesen fényes a csokimáz, és a házi gyúrt tészta rejtelmeibe is beavatott bennünket. Ezúttal egy végtelenül egyszerű, ám annál hasznosabb trükköt mutat nekünk, ami különösen jól jön, ha nincs otthon maghőmérőnk.

SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.