Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Praktikus

Akkor jó, ha csíp! Így mérd meg a főzött krém hőmérsékletét

A legalapvetőbb konyhai eszközök között nem biztos, hogy megtalálható a maghőmérő is, amit amellett, hogy egyébként érdemes beszerezni, egy egyszerű trükkel helyettesíthetünk. Videón mutatjuk, hogyan mérd meg a főzött krémed hőmérsékletét!

A főzött házi krémnél aligha van finomabb süteménytöltelék, ám a tojásalapú készítmény megfőzése nagy fokú precizitást igényel. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen hőmérsékletig melegítjük a tojást. A túl alacsony hőmérsékleten készített krémben a tojás nyers maradhat, így nem lesz elég sűrű a végeredmény, a hirtelen nagy hő miatt viszont kicsapódhat, és krém helyett rántottát kapunk. Az ideális hőmérséklet a 80 Celsius-fok, aminek a leellenőrzésére egy konyhai hőmérőt, úgynevezett maghőmérőt alkalmaznak a profik. De mi a teendő, ha nincs otthon ilyen eszközünk? Máris mutatjuk, milyen szuper egyszerű trükköt vethettek be!

Maghőmérő nélkül is megmérhető a krémek hőmérséklete, egy egyszerű trükköt kell ismerni hozzá /Fotó: Shutterstock
Maghőmérő nélkül is megmérhető a krémek hőmérséklete, egy egyszerű trükköt kell ismerni hozzá /Fotó: Shutterstock

Így ellenőrizheted a krém hőmérsékletét maghőmérő nélkül

Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisulijának cukrászmestere időről időre beavat a profik legnagyszerűbb praktikáiba. Megmutatta, hogyan lesz csomómentes a vaníliakrém, mitől lesz selymesen fényes a csokimáz, és a házi gyúrt tészta rejtelmeibe is beavatott bennünket. Ezúttal egy végtelenül egyszerű, ám annál hasznosabb trükköt mutat nekünk, ami különösen jól jön, ha nincs otthon maghőmérőnk.

SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.