Igencsak szélsőséges és elavult is az a nézet, ami szerint a kenyeret tiltólistára kell tennünk, ha fogyókúrázunk. Az viszont biztos, hogy a tárolásának megvan a megfelelő módja, ami segít, hogy ne gátolja a súlycsökkentést.
Akár boltban vásárolt, akár házi készítésű kenyérről van szó, a felhasználás előtt legalább egy éjszakára tegyük be a mélyhűtőbe. Másnap vegyünk ki egy szeletet, és készítsünk belőle reggeli pirítóst, vagy szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, ha például szendvicsként szeretnénk fogyasztani.
A benne lévő keményítő lebomlik, és rezisztens keményítővé alakul. A rezisztens keményítő, ahogy a neve is utal rá, ellenáll az emésztőrendszerben zajló folyamatoknak, vagyis a bélrendszerben nem szívódik fel. Ezáltal nem emeli meg a vércukorszintet, és nem vált ki inzulinreakciót a szervezetben. Éppen emiatt nemcsak a fogyókúrázók számára lesz így ideális, de cukorbetegek is fogyaszthatják. Ahogy a kenyérben lévő keményítő átalakul, úgy a pékáru glikémiás indexe is csökken, körülbelül 30%-kal.
További előnye a fagyasztóban tárolásnak, hogy a kenyér így akár hetekig, hónapokig is eláll.
A legjobb házi kenyér és péksüti receptek>>>
(Borítókép: Shuttestock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.