Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Praktikus

Segít a fogyásban, ha így tárolod a kenyeret

Kenyér a diéta idején? Miért is ne? Ha így tárolod, nem kell a pluszkilók miatt aggódnod.

Igencsak szélsőséges és elavult is az a nézet, ami szerint a kenyeret tiltólistára kell tennünk, ha fogyókúrázunk. Az viszont biztos, hogy a tárolásának megvan a megfelelő módja, ami segít, hogy ne gátolja a súlycsökkentést.

Nem gátol a fogyásban a kenyér, ha a megfelelő módon tároljuk (Fotó: Shutterstock)
Nem gátol a fogyásban a kenyér, ha a megfelelő módon tároljuk (Fotó: Shutterstock)

Tegyük a hűvösre

Akár boltban vásárolt, akár házi készítésű kenyérről van szó, a felhasználás előtt legalább egy éjszakára tegyük be a mélyhűtőbe. Másnap vegyünk ki egy szeletet, és készítsünk belőle reggeli pirítóst, vagy szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, ha például szendvicsként szeretnénk fogyasztani.

A fagyasztóban tárolt kenyér nemcsak egészségesebb, de sokkal tovább eltartható (Fotó: Shutterstock)
A fagyasztóban tárolt kenyér nemcsak egészségesebb, de sokkal tovább eltartható (Fotó: Shutterstock)

Mi történik a kenyérrel, ha lefagyasztjuk?

A benne lévő keményítő lebomlik, és rezisztens keményítővé alakul. A rezisztens keményítő, ahogy a neve is utal rá, ellenáll az emésztőrendszerben zajló folyamatoknak, vagyis a bélrendszerben nem szívódik fel. Ezáltal nem emeli meg a vércukorszintet, és nem vált ki inzulinreakciót a szervezetben. Éppen emiatt nemcsak a fogyókúrázók számára lesz így ideális, de cukorbetegek is fogyaszthatják. Ahogy a kenyérben lévő keményítő átalakul, úgy a pékáru glikémiás indexe is csökken, körülbelül 30%-kal.
További előnye a fagyasztóban tárolásnak, hogy a kenyér így akár hetekig, hónapokig is eláll.

A legjobb házi kenyér és péksüti receptek>>>

(Borítókép: Shuttestock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.