1. Mielőtt hozzáfognál a sütéshez-főzéshez, mindig elenőrizd a tartós élelmiszerek lejárati dátumait (is). Ha valami megromlott, azonnal dobd ki - tanácsolja az Egyesül Államok kártevői szövetsége (NPMA).
2. Azt is érdemes ellenőrizni, hogy valamelyik élelmiszer megrongálódott-e. Ha igen, nem elég csak kidobni az adott élelmiszert, egy alapos takarítás is ráfér az egész szekrényre/kamrára. Ha biztosra akarsz menni, töröld át a polcokat ecetes vízzel!
3. Ha valami kiömlött a szekrénybe vagy a kamrába, azonnal takarítsd fel!
4. Az élelmiszereket érdemes valamilyen légmentes, zárható tartályba áttölteni, és nem a zacskóban vagy a papírdobozban hagyni, hiszen ahhoz sokkal könnyebbeben hozzáférhetnek a molyok, rágcsálók. Ebben az esetben pedig cimkézd is fel a tartályokat, hogy tudd, melyik élelmiszer mikor fog megromlani.
5. Szellőztess rendszeresen! Naponta többször engedj be friss levegőt a konyhába, a molyok ugyanis nem kedvelik a hideget és a huzatot.
6. Mielőtt a boltban a kosaradba raknád például a lisztet vagy a cukrot, mindig alaposan nézd át, hogy nem rongálták-e meg a kártevők.
7. Tegyél babérlevet a liszt, a rizs, és gyéb gabonafélék mellé a dobozba. Erős illatuk ugyanis képes elriasztani a kamra kártevőit.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.