A panírozás – megfelelően előkészítve a húsokat, zöldségeket – lehetővé teszi, hogy egy belül igazán szaftos, kellemes, kívül ropogós ételt kapjunk végeredményként. Nagyanyáink, anyáink a panírozáshoz szinte mindig zsemlemorzsát használtak, használnak, ám még izgalmasabbá tehetjük a panírozott ételeket, ha a zsemlemorzsát zabpehellyel helyettesítjük.
Ezt kétféleképpen is megtehetjük: az első esetben teljesen lecseréljük a zsemlemorzsát, és csak apró szemű zabpehelybe hempergetjük az előzőleg lisztbe és tojásba forgatott húst, halat vagy zöldséget. Ebben az esetben extra ropogós lesz a végeredmény.
A másik megoldás, ha a zabpelyhet ledaráljuk, és ebbe az apró szemcsés, szinte már liszt állagú zabpehelybe vonjuk be az előzőleg tojásba áztatott húst, halat vagy zöldséget. Ekkor sokkal lágyabb, mégis ropogós lesz a végeredmény.
Te hogyan készítenéd el a zabpelyhes bundát?
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.