Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Praktikus

Felejtsd el a klasszikus zsemlemorzsát: ha ezzel panírozol, extra ropogós lesz a bunda

A panír nemcsak kellemes textúrát ad a húsoknak, halaknak, zöldségeknek, hanem az így elkészített étel ízét is picit különlegesebbé teszi. Leggyakrabban a liszt, tojás, zsemlemorzsa hármast használjuk, de más alapanyagokkal is csodás eredményt érhetünk el.

A panírozás – megfelelően előkészítve a húsokat, zöldségeket – lehetővé teszi, hogy egy belül igazán szaftos, kellemes, kívül ropogós ételt kapjunk végeredményként. Nagyanyáink, anyáink a panírozáshoz szinte mindig zsemlemorzsát használtak, használnak, ám még izgalmasabbá tehetjük a panírozott ételeket, ha a zsemlemorzsát zabpehellyel helyettesítjük.

A gyerekek imádni fogják az extra ropogós bundájú csirkehúst / Fotó: Shutterstock
A gyerekek imádni fogják az extra ropogós bundájú csirkehúst / Fotó: Shutterstock

Ezt kétféleképpen is megtehetjük: az első esetben teljesen lecseréljük a zsemlemorzsát, és csak apró szemű zabpehelybe hempergetjük az előzőleg lisztbe és tojásba forgatott húst, halat vagy zöldséget. Ebben az esetben extra ropogós lesz a végeredmény.

A másik megoldás, ha a zabpelyhet ledaráljuk, és ebbe az apró szemcsés, szinte már liszt állagú zabpehelybe vonjuk be az előzőleg tojásba áztatott húst, halat vagy zöldséget. Ekkor sokkal lágyabb, mégis ropogós lesz a végeredmény.

Te hogyan készítenéd el a zabpelyhes bundát?

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.