Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Praktikus

Felejtsd el a klasszikus zsemlemorzsát: ha ezzel panírozol, extra ropogós lesz a bunda

A panír nemcsak kellemes textúrát ad a húsoknak, halaknak, zöldségeknek, hanem az így elkészített étel ízét is picit különlegesebbé teszi. Leggyakrabban a liszt, tojás, zsemlemorzsa hármast használjuk, de más alapanyagokkal is csodás eredményt érhetünk el.

A panírozás – megfelelően előkészítve a húsokat, zöldségeket – lehetővé teszi, hogy egy belül igazán szaftos, kellemes, kívül ropogós ételt kapjunk végeredményként. Nagyanyáink, anyáink a panírozáshoz szinte mindig zsemlemorzsát használtak, használnak, ám még izgalmasabbá tehetjük a panírozott ételeket, ha a zsemlemorzsát zabpehellyel helyettesítjük.

A gyerekek imádni fogják az extra ropogós bundájú csirkehúst / Fotó: Shutterstock
A gyerekek imádni fogják az extra ropogós bundájú csirkehúst / Fotó: Shutterstock

Ezt kétféleképpen is megtehetjük: az első esetben teljesen lecseréljük a zsemlemorzsát, és csak apró szemű zabpehelybe hempergetjük az előzőleg lisztbe és tojásba forgatott húst, halat vagy zöldséget. Ebben az esetben extra ropogós lesz a végeredmény.

A másik megoldás, ha a zabpelyhet ledaráljuk, és ebbe az apró szemcsés, szinte már liszt állagú zabpehelybe vonjuk be az előzőleg tojásba áztatott húst, halat vagy zöldséget. Ekkor sokkal lágyabb, mégis ropogós lesz a végeredmény.

Te hogyan készítenéd el a zabpelyhes bundát?

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.