Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

Ettől az egyszerű hozzávalótól nem olvad el a porcukor a sütiken

A porcukor kedvelt cukrászati hozzávaló, amellyel nemcsak édesítjük a süteményeket, hanem díszítőelemként is használjuk. Ám gyakori, hogy a szép cukorszórás néhány órán belül megolvad a desszert tetején, „elcsúfítva" a legszebb remekművet is. Most eláruljuk, mitől marad csoda szép a cukorréteg!

Biztosan veled is gyakran előfordul, hogy a porcukorral meghintett sütemény néhány perc (esetleg óra) alatt beissza a cukrot, tönkretéve a tökéletesnek indult látványt. Ez egyszerű folyamat: a porcukor feloldódik, amikor felszívja a nedvességet a sütiből, és persze a környezet páratartalma is segíti a folyamatot. Ekkor már hiába szórsz még több cukrot a desszertre, a látvány nem lesz szebb, viszont a süti egyre édesebbé válik… Ha kíváncsi vagy a megoldásra, most megosztjuk veled a nagyi titkát, mitől lesz szép a porcukorszórás!

Nem mindegy az sem, hogyan szórod a cukrot / Fotó: Shutterstock
Nem mindegy az sem, hogyan szórod a cukrot / Fotó: Shutterstock

egyszerű megoldások

A legegyszerűbb, ha kivárod, amíg a sütemény kihűl, és utána szórod meg a porcukorral. Előfordul azonban, hogy erre nincs idő. Ha igazán szépen és tökéletesen szeretnéd tálalni a porcukorral meghintett süteményt, a legjobb, ha kukoricakeményítőt adsz a porcukorhoz.

A kukoricakeményítőt gyakran használják sűrítőként és csomósodásgátlóként. Higroszkópos anyag, azaz képes arra, hogy begyűjtse és megkösse a nedvességet, így a porcukor könnyed, szemcsés marad. A kukoricakeményítő egyébként javítja a cukormázak állagát is: anélkül sűrít, hogy a végeredmény íze megváltozna, miközben simává és selymessé teszi a mázt, és növeli az eltarthatóságát.

Egy kevés kukoricakeményítő, és a friss, meleg süteményen is szép marad a szórás / Fotó: Shutterstock
Egy kevés kukoricakeményítő, és a friss, meleg süteményen is szép marad a szórás / Fotó: Shutterstock

Ennyit használj belőle

Annak érdekében, hogy a porcukor ne olvadjon meg, adj 1 csésze porcukorhoz 2-3 teáskanál kukoricakeményítőt. Ha szép cukormázra vágysz, akkor használj kukoricakeményítőt tartalmazó porcukrot, vagy adj kukoricakeményítőt közvetlenül a cukormázhoz.

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.