Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Praktikus

Így lesz a legfinomabb az ecetes lila hagyma: ezzel a trükkel megőrzi élénk színét

Így készül az ecetes lila hagyma /Fotó: Shutterstock
A savanyított vagy ecetes lila hagyma az egyik legjobb savanyúság, ami feldobja az egyszerű szendvicseket, tortillatekercseket, de főételek mellé is perfekt. Mutatunk hozzá egy remek receptet és egy zseniális trükköt, amivel a hagyma megőrzi élénk színét!

Az ecetes lila hagyma picit háttérbe szorult, a boltokban nem is igazán lehet kapni, és bár otthon gyerekjáték elkészíteni, sokan mégsem próbálkoznak meg vele. Nyáron szinte kötelező kovászos uborkát, lekvárt vagy befőttet készíteni, és ilyenkor még a kevésbé gyakorlottak is megpróbálkoznak a befőzéssel. Ha valami pofonegyszerű, biztos eredménnyel járó dologba fognál, akkor készíts ecetes lila hagymát vagy lilahagymalekvárt! Mutatunk egy trükköt, amivel még a színét is megőrzi ez a savanyúság.

Így készül az ecetes lila hagyma /Fotó: Shutterstock
Így készül az ecetes lila hagyma /Fotó: Shutterstock

Így készül a legfinomabb ecetes lila hagyma, ami az élénk színét is megőrzi!

Az ecetes lila hagyma alapreceptjében sima, 10%-os háztartási ecet szerepel, de sokkal élénkebb lesz a savanyúság színe, sokkal lilásabb és pirosabb, ha vörösborecetet használunk. Ez a trükk a Daily Meal szerint segít megőrizni a lila hagyma színét és különleges ízt is kölcsönöz neki.

Hozzávalók:

2 fej lila hagyma
0,5 dl vörösborecet
3 dl víz
2 tk. só
2 ek. cukor

Elkészítés:

  1. A lila hagymákat vékonyan felkarikázzuk, szétszedjük és megszórjuk a sóval és a cukorral. A só segít előpuhítani a hagymát és mérsékli annak erős ízét.
  2. A vizet forraljuk fel, keverjük el a vörösborecettel és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A lesózott, cukros lila hagymát tegyük csatos vagy befőttes üvegbe és öntsük fel a langyosra hűlt, vizes-ecetes keverékkel, majd zárjuk le. Ha teljesen lehűlt, hűtőbe tesszük, ahol egy hétig is eláll.
Az ecetes lila hagymát tehetjük szendvicsekbe, salátákra /Fotó: Shutterstock
Az ecetes lila hagymát tehetjük szendvicsekbe, salátákra /Fotó: Shutterstock

A savanyú lila hagyma pikáns ízt kölcsönözhet az egyszerű szendvicseknek, tortillatekercseknek, de kiváló hamburgerbe, tonhalsalátára, vagy kovászos uborka, csalamádé helyett bármilyen húsos étel mellé. Az ecetes lila hagymát tovább ízesíthetjük mustármaggal, egész borssal, fokhagymával vagy csilipaprikával.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.