Az ecetes lila hagyma picit háttérbe szorult, a boltokban nem is igazán lehet kapni, és bár otthon gyerekjáték elkészíteni, sokan mégsem próbálkoznak meg vele. Nyáron szinte kötelező kovászos uborkát, lekvárt vagy befőttet készíteni, és ilyenkor még a kevésbé gyakorlottak is megpróbálkoznak a befőzéssel. Ha valami pofonegyszerű, biztos eredménnyel járó dologba fognál, akkor készíts ecetes lila hagymát vagy lilahagymalekvárt! Mutatunk egy trükköt, amivel még a színét is megőrzi ez a savanyúság.
Az ecetes lila hagyma alapreceptjében sima, 10%-os háztartási ecet szerepel, de sokkal élénkebb lesz a savanyúság színe, sokkal lilásabb és pirosabb, ha vörösborecetet használunk. Ez a trükk a Daily Meal szerint segít megőrizni a lila hagyma színét és különleges ízt is kölcsönöz neki.
Hozzávalók:
2 fej lila hagyma
0,5 dl vörösborecet
3 dl víz
2 tk. só
2 ek. cukor
Elkészítés:
A savanyú lila hagyma pikáns ízt kölcsönözhet az egyszerű szendvicseknek, tortillatekercseknek, de kiváló hamburgerbe, tonhalsalátára, vagy kovászos uborka, csalamádé helyett bármilyen húsos étel mellé. Az ecetes lila hagymát tovább ízesíthetjük mustármaggal, egész borssal, fokhagymával vagy csilipaprikával.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.