Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Finomfőzelék
Epres blondie
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Praktikus

Így lesz a legfinomabb az ecetes lila hagyma: ezzel a trükkel megőrzi élénk színét

Így készül az ecetes lila hagyma /Fotó: Shutterstock
A savanyított vagy ecetes lila hagyma az egyik legjobb savanyúság, ami feldobja az egyszerű szendvicseket, tortillatekercseket, de főételek mellé is perfekt. Mutatunk hozzá egy remek receptet és egy zseniális trükköt, amivel a hagyma megőrzi élénk színét!

Az ecetes lila hagyma picit háttérbe szorult, a boltokban nem is igazán lehet kapni, és bár otthon gyerekjáték elkészíteni, sokan mégsem próbálkoznak meg vele. Nyáron szinte kötelező kovászos uborkát, lekvárt vagy befőttet készíteni, és ilyenkor még a kevésbé gyakorlottak is megpróbálkoznak a befőzéssel. Ha valami pofonegyszerű, biztos eredménnyel járó dologba fognál, akkor készíts ecetes lila hagymát vagy lilahagymalekvárt! Mutatunk egy trükköt, amivel még a színét is megőrzi ez a savanyúság.

Így készül az ecetes lila hagyma /Fotó: Shutterstock
Így készül az ecetes lila hagyma /Fotó: Shutterstock

Így készül a legfinomabb ecetes lila hagyma, ami az élénk színét is megőrzi!

Az ecetes lila hagyma alapreceptjében sima, 10%-os háztartási ecet szerepel, de sokkal élénkebb lesz a savanyúság színe, sokkal lilásabb és pirosabb, ha vörösborecetet használunk. Ez a trükk a Daily Meal szerint segít megőrizni a lila hagyma színét és különleges ízt is kölcsönöz neki.

Hozzávalók:

2 fej lila hagyma
0,5 dl vörösborecet
3 dl víz
2 tk. só
2 ek. cukor

Elkészítés:

  1. A lila hagymákat vékonyan felkarikázzuk, szétszedjük és megszórjuk a sóval és a cukorral. A só segít előpuhítani a hagymát és mérsékli annak erős ízét.
  2. A vizet forraljuk fel, keverjük el a vörösborecettel és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A lesózott, cukros lila hagymát tegyük csatos vagy befőttes üvegbe és öntsük fel a langyosra hűlt, vizes-ecetes keverékkel, majd zárjuk le. Ha teljesen lehűlt, hűtőbe tesszük, ahol egy hétig is eláll.
Az ecetes lila hagymát tehetjük szendvicsekbe, salátákra /Fotó: Shutterstock
Az ecetes lila hagymát tehetjük szendvicsekbe, salátákra /Fotó: Shutterstock

A savanyú lila hagyma pikáns ízt kölcsönözhet az egyszerű szendvicseknek, tortillatekercseknek, de kiváló hamburgerbe, tonhalsalátára, vagy kovászos uborka, csalamádé helyett bármilyen húsos étel mellé. Az ecetes lila hagymát tovább ízesíthetjük mustármaggal, egész borssal, fokhagymával vagy csilipaprikával.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.