A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Praktikus

Így lesz a legfinomabb az ecetes lila hagyma: ezzel a trükkel megőrzi élénk színét

Így készül az ecetes lila hagyma /Fotó: Shutterstock
A savanyított vagy ecetes lila hagyma az egyik legjobb savanyúság, ami feldobja az egyszerű szendvicseket, tortillatekercseket, de főételek mellé is perfekt. Mutatunk hozzá egy remek receptet és egy zseniális trükköt, amivel a hagyma megőrzi élénk színét!

Az ecetes lila hagyma picit háttérbe szorult, a boltokban nem is igazán lehet kapni, és bár otthon gyerekjáték elkészíteni, sokan mégsem próbálkoznak meg vele. Nyáron szinte kötelező kovászos uborkát, lekvárt vagy befőttet készíteni, és ilyenkor még a kevésbé gyakorlottak is megpróbálkoznak a befőzéssel. Ha valami pofonegyszerű, biztos eredménnyel járó dologba fognál, akkor készíts ecetes lila hagymát vagy lilahagymalekvárt! Mutatunk egy trükköt, amivel még a színét is megőrzi ez a savanyúság.

Így készül az ecetes lila hagyma /Fotó: Shutterstock
Így készül az ecetes lila hagyma /Fotó: Shutterstock

Így készül a legfinomabb ecetes lila hagyma, ami az élénk színét is megőrzi!

Az ecetes lila hagyma alapreceptjében sima, 10%-os háztartási ecet szerepel, de sokkal élénkebb lesz a savanyúság színe, sokkal lilásabb és pirosabb, ha vörösborecetet használunk. Ez a trükk a Daily Meal szerint segít megőrizni a lila hagyma színét és különleges ízt is kölcsönöz neki.

Hozzávalók:

2 fej lila hagyma
0,5 dl vörösborecet
3 dl víz
2 tk. só
2 ek. cukor

Elkészítés:

  1. A lila hagymákat vékonyan felkarikázzuk, szétszedjük és megszórjuk a sóval és a cukorral. A só segít előpuhítani a hagymát és mérsékli annak erős ízét.
  2. A vizet forraljuk fel, keverjük el a vörösborecettel és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A lesózott, cukros lila hagymát tegyük csatos vagy befőttes üvegbe és öntsük fel a langyosra hűlt, vizes-ecetes keverékkel, majd zárjuk le. Ha teljesen lehűlt, hűtőbe tesszük, ahol egy hétig is eláll.
Az ecetes lila hagymát tehetjük szendvicsekbe, salátákra /Fotó: Shutterstock
Az ecetes lila hagymát tehetjük szendvicsekbe, salátákra /Fotó: Shutterstock

A savanyú lila hagyma pikáns ízt kölcsönözhet az egyszerű szendvicseknek, tortillatekercseknek, de kiváló hamburgerbe, tonhalsalátára, vagy kovászos uborka, csalamádé helyett bármilyen húsos étel mellé. Az ecetes lila hagymát tovább ízesíthetjük mustármaggal, egész borssal, fokhagymával vagy csilipaprikával.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.