Mindenek előtt szeretnénk leszögezni, hogy a legjobb megoldás a másnaposság elkerülésére a megelőzés. Mielőtt iszogatni kezdenénk, együnk fehérjében gazdag ételeket, illetve minden pohár alkoholos ital után igyunk ugyanannyi vizet. Lefekvés előtt pedig szintén elengedhetetlen egy nagy pohár víz. Azonban ha mégis megtörtént a „baj" – mert kivel ne fordult volna már elő –, akkor a következő ételek és italok a segítségünkre lehetnek.
Főve, sütve, lágyan, keményen – mindegy, csak tojás legyen! Fehérjében és aminosavakban gazdag étel, ami segít enyhíteni a másnaposság kellemetlen tüneteit. Ha bírja a gyomrunk, készítsünk tükörtojást, mártogassuk a sárgáját teljes kiőrlésű pirítóssal.
Az egészséges zsírokban és rostokban gazdag avokádó a legjobb barátunk lesz a nehéz reggelen, hiszen nyugtatja a gyomrot, az igencsak megterhelt májat. Emellett remek káliumforrás (ami alkohol hatására csökkenhet a szervezetünkben).
Szigorúan vízzel készítve tökéletes a háborgó, ám üres gyomornak, és energiával látja el a testünket az előttünk álló nehéz napon. Nem emeli meg hirtelen a vércukorszintünket, sőt, segít stabilizálni azt. B-vitaminban gazdag táplálék, ami szintén fontos vitamin a májnak, plusz feltölt energiával.
Szintén a kálium visszapótlásában segíti a szervezetet. Ráadásul könnyen emészthető gyümölcsként nyugtatja a kavargó gyomrot, ugyanakkor magnéziumban is gazdag, ami izomerősítő ásványi anyag: ez pedig kifejezetten jól jön, mikor nagyon gyengének érezzük magunkat…
Segít lebontani a méreganyagokat, hozzájárulva, hogy gyorsabban múljon a kínzó fejfájás és hányinger.
Legszívesebben kávéval próbálnánk elűzni a fejfájást és az ólmos fáradtságot, de sokkal jobbat teszünk a szervezetünknek egy vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag zöldség- vagy gyümölcslével. A lényeg, hogy legyen C- és B-vitaminban gazdag, ezek ugyanis támogatják a máj munkáját. Ráadásul a gyümölcscukor, a fruktóz segít, hogy a vérünkből gyorsabban ürüljön ki a sok alkohol. Készítsünk energetizáló levet kígyóuborkából, almából, zellerből, kelkáposztából és gyömbérből. Ha nincs időnk (vagy inkább energiánk) elkészíteni ezt az italt, facsarjuk egy citrom levét egy pohár vízbe, gyors megoldásként ez is sokat segíthet.
A vércukorszintet kiegyensúlyozó fehérjében, kalciumban gazdag, ráadásul a benne található baktériumok nyugtatják a gyomrot, a bélrendszert.
A legfontosabb teendőnk: hidratálni, hidratálni, hidratálni. Természetesen jó a sima csapvíz is, a kókuszvízben azonban több az elektrolit, ami felgyorsítja a regenerációt.
Fokozza a májfunkciót, így segíti az alkohol gyorsabb lebomlását a szervezetben.
Nyugtatja a gyomrot. Egy kis mézzel édesítve felturbózhatjuk a hatását, hiszen enyhíti a fejfájást, plusz a mézben található fruktóz segíti az alkohol feldolgozását.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.