Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Praktikus

Ha így használod a szendvicssütőt, soha többé nem kell takarítanod!

Macerás dolog tisztítani a szendvicssütőt /Fotó: Shutterstock
Nincs ember, aki ne szeretné a melegszendvicset! Szüleink jól ismerik a klasszikus szendvicssütőt, mellyel könnyen megégethette magát az ember, ám isteni falatok készültek benne. A modern verziók biztonságosabbak, ám sokkal nehezebb tisztán tartani azokat!

A mai, "összenyomós" szendvicssütők nem hiányozhatnak egyetlen háztartásból sem. Kevés hozzávalóból nagyon gyorsan készíthetünk finom reggelit, ebédet vagy vacsorát a szendvicssütők segítségével. Sokoldalú, sokak által kedvelt konyhai eszköz ez, ám macerás tisztán tartani. Az apró, hullámos redőkbe vagy háromszög alakú mélyedésekbe képes beleragadni a kifolyt sajt és a zsír is nyomot hagy rajta.

Macerás dolog tisztítani a szendvicssütőt /Fotó: Shutterstock
Macerás dolog tisztítani a szendvicssütőt /Fotó: Shutterstock

Létezik azonban egy zseniális trükk, amivel elkerülhetjük, hogy a sajt beleragadjon (vagy beleégjen) a szendvicssütőbe, sőt tisztítani sem nagyon kell majd ezután a gépet!

Használj sütőpapírt!

Tépj le egy darab sütőpapírt, akkorát ami félbehajtva belefér a szendvicssütőbe, így ugyanis megóvhatod a gép belsejét, az alját és a tetejét egyaránt a bekoszolódástól.

Tegyél sütőpapírt a szendvicssütőbe és többé nem kell takarítanod /Fotó: YouTube
Tegyél sütőpapírt a szendvicssütőbe és többé nem kell takarítanod /Fotó: YouTube

Helyezd a szendvicssütőbe a sütőpapírt, és erre tedd rá a szendvicseket, majd a szokott módon csukd össze és zárd be a gépet. A kifolyt sajt és zsiradék nem a gép tálcájára, hanem a sütőpapírra kerül, így nem lesz koszos a szendvicssütő, de a papír átenged annyi hőt, hogy a szendvics finom ropogósra piruljon.

Az alufólia is működik

A sütőpapír többször is újrahasználható, de ha nincs otthon, tehetünk a gépbe alufóliát is. Ezek a konyhai eszközök a rendes sütőben is állják a strapát, így a szendvicssütőben is jó szolgálatot tehetnek!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.