Zavar hogy a piskóta, a nokedli, vagy bármilyen tojásos étel túlságosan fakó és nem aranyló sárga színben pompázik, ahogy elképzelted? Akkor mutatunk egy szuper trükköt, amivel ezt megelőzheted!
Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája a piskótához, nokedlihez, rántottához, házi tésztához, stb., tegyünk bele egy kis kurkumát vagy sáfrányt. Nagyon szép színe lesz tőle. Az adagolásra viszont érdemes odafogyelni, sokszor már egy apró csipet is bőven elég!
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel összekeverjük, hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk.
2. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk (nokedliszaggatóval, vagy, ha nincs, a türelmesebbek kiskanállal is nekiállhatnak). Többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon.
3. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük egy kevés felmelegített zsiradékkal. Pörköltekhez ajánlott köretként.
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A piskóta elkészítéséhez először a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.
3. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
4. A piskótát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.