Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Praktikus

Tökéletes hó végi ebéd: olcsó és laktató fogás pillanatok alatt

A hónap vége közeledtével általában az egyszerű, költséghatékony ételek receptjét keressük, de persze az is szempont, hogy laktató, ízletes legyen a fogás. Minden kritériumnak megfelel a következő receptünk: olcsó, kiadós, ráadásul rekord rövid idő alatt el is készül.

Nem csak magas költségek árán ehetünk jókat, ezt számos étel bizonyítja a paprikás krumplitól a tojásos nokedlin át a tartalmasabb levesekig. Ezek a fogások, amellett, hogy az alapanyagok kedvező áron beszerezhetőek, táplálóak és gazdag ízvilágúak is, semmilyen hiányérzetünk nem marad.

Olcsó, kiadós és szuper gyorsan elkészül a kolbászos tarhonya (Fotó: Vidék íze archívum)
Olcsó, kiadós és szuper gyorsan elkészül a kolbászos tarhonya (Fotó: Vidék íze archívum)

Kolbászos tarhonya

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • zsiradék
  • 40 dkg tarhonya
  • 2 szál szárazkolbász
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor zellerzöld vagy petrezselyem
  • őrölt pirospaprika (elhagyható)

Elkészítése:

Kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg megpuhul. Közben időnként megkeverjük, és ha szükséges, adunk hozzá még vizet. Karikákra vágjuk a kolbászt. Felaprítjuk a vöröshagymát, és kevés zsiradékon pici sóval puhára pároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldfűszert, átforgatjuk, majd hozzátesszük a felkarikázott kolbászt. Átpirítjuk, ha nem engedett magából elég színt, hozzákeverünk egy kevés őrölt pirospaprikát is. Felöntjük fél deci vízzel, és jól összerotyogtatjuk, végül összevegyítjük a megfőtt tarhonyával. Kovászos uborka illik hozzá.

Még több receptötlet a hó végére>>>

(Borítókép: Vidék íze archívum)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.