Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Praktikus

Tökéletes hó végi ebéd: olcsó és laktató fogás pillanatok alatt

A hónap vége közeledtével általában az egyszerű, költséghatékony ételek receptjét keressük, de persze az is szempont, hogy laktató, ízletes legyen a fogás. Minden kritériumnak megfelel a következő receptünk: olcsó, kiadós, ráadásul rekord rövid idő alatt el is készül.

Nem csak magas költségek árán ehetünk jókat, ezt számos étel bizonyítja a paprikás krumplitól a tojásos nokedlin át a tartalmasabb levesekig. Ezek a fogások, amellett, hogy az alapanyagok kedvező áron beszerezhetőek, táplálóak és gazdag ízvilágúak is, semmilyen hiányérzetünk nem marad.

Olcsó, kiadós és szuper gyorsan elkészül a kolbászos tarhonya (Fotó: Vidék íze archívum)
Olcsó, kiadós és szuper gyorsan elkészül a kolbászos tarhonya (Fotó: Vidék íze archívum)

Kolbászos tarhonya

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • zsiradék
  • 40 dkg tarhonya
  • 2 szál szárazkolbász
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor zellerzöld vagy petrezselyem
  • őrölt pirospaprika (elhagyható)

Elkészítése:

Kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, míg megpuhul. Közben időnként megkeverjük, és ha szükséges, adunk hozzá még vizet. Karikákra vágjuk a kolbászt. Felaprítjuk a vöröshagymát, és kevés zsiradékon pici sóval puhára pároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felaprított zöldfűszert, átforgatjuk, majd hozzátesszük a felkarikázott kolbászt. Átpirítjuk, ha nem engedett magából elég színt, hozzákeverünk egy kevés őrölt pirospaprikát is. Felöntjük fél deci vízzel, és jól összerotyogtatjuk, végül összevegyítjük a megfőtt tarhonyával. Kovászos uborka illik hozzá.

Még több receptötlet a hó végére>>>

(Borítókép: Vidék íze archívum)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.