A sajtreszelő elengedhetetlen eleme a konyhának, ugyanis enélkül nem tudnánk lereszelni a tömbként megvásárolt sajtot, a répát, a káposztát vagy a süteményekbe az almát sem.
A sajtszeleteléshez azonban hiába létezik célszerszám, nem feltétlenül kell beruházni rá! Akinek van türelme és kézügyessége, az egy késsel is megpróbálhat leheletvékony szeleteket vágni a sajtból, ám az emberek többségének ez lehet, hogy problémát okoz. Nem beszélve arról sem, hogy ha a próbálkozás közben a kés megcsúszik, könnyen megsérülhetünk.
Felejtsük el a kést és nincs szükségünk a drága sajtszeletelőre sem, ugyanis a zöldséghámozót is bevethetjük erre a feladatra. Talán mindegyik konyhafiókban lapul egy zöldségpucoló, amelyről nem is gondoltuk volna, hogy a sajtszeletelésnél is segítségünkre lehet! A hámozóval játszi könnyedséggel és sérülésveszély nélkül vékony szeleteket vagy akár forgácsokat is készíthetünk a sajtból.
A szeletelt sajtok kiválóak melegszendvicsekhez, ugyanis gyorsan megolvadnak és tökéletesen beterítik a kenyérszeleteket.
A Daily Meal szerint többek között azért is praktikusabb a sajtszeletelőnél a zöldséghámozó, mert olcsóbb és sokkal több mindenre használhatjuk. A pucoló az alapfunkciója, azaz a hámozás mellett remekül használható sajtszeletelésre, illetve a salátákhoz a répából, uborkából és almából is leheletvékony szeleteket szelhetünk vele.
Habár a boltokban kaphatók előre lereszelt vagy felszeletelt sajtok, ám sokat spórolhatunk azzal, ha megveszünk egy tömb sajtot és mi magunk "formázzuk" odahaza.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.