Klasszikus grízgaluska leves
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Káposztás tészta egyszerűen
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
A spenótot nem véletlenül nevezik szuperzöldségnek, hiszen vitaminokban, ásványi anyagokban és fehérjében rendkívül gazdag. A világ egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb zöldségféléje.

A főzelék mellett számos étel készíthető belőle: nyersen zöld saláták, turmixok alapanyaga, kiváló szószok, töltelékek, tésztaételek születhetnek belőle, de gazdagíthatjuk vele a fasírtot, illetve a különféle önteteket is.

Mivel a spenót tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért nem véletlenül szuperzöldség / Fotó: Shutterstock
Mivel a spenót tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért nem véletlenül szuperzöldség / Fotó: Shutterstock

Azt mindannyian tudjuk, hogy a spenót vasban rendkívül gazdag, ám emellett nagy mennyiségű mangánt, cinket, rezet, káliumot és kalciumot is tartalmaz. Továbbá A-, C- és K-vitaminból is jelentősebb mennyiség található benne, valamint B2-, B6- és E-vitamin tartalma sem elhanyagolható.

Kis helyen is elfér

Amennyiben úgy döntesz, hogy te is szeretnél otthon spenótot termeszteni, de nincs kiskerted, akkor az erkély is tökéletesen megfelel erre a célra.

  • Első lépésként válassz egy mélyebb edényt, mert fontos, hogy a spenót gyökereinek elegendő helyük legyen.
  • Töltsd meg az edényt jó minőségű, tápanyagban gazdag, jó vízelvezetésű földkeverékkel.
  • A spenótmagokat szórd el egyenletesen a föld felszínén, majd takard be 1-2 cm-es mélységben.
  • Ültetés után óvatosan öntözd meg a magokat, hogy a talaj nedves legyen, de ne álljon vízben.
  • A spenót olyan helyen érzi a legjobban magát, ahol naponta több órán át közvetlen napfény éri.

Újra és újra kihajt

Ügyeljünk arra, hogy a növények ne száradjanak ki, különösen a csírázás és a növekedés korai szakaszában. Vetés után 6-8 hét múlva már szedheted is a friss leveleket, amely után a növény újra és újra ki fog hajtani. Azonban azt fontos tudni, hogy közvetlenül virágzás előtt a levelek íze már keserű lehet – írja a Hello Vidék.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.