A főzelék mellett számos étel készíthető belőle: nyersen zöld saláták, turmixok alapanyaga, kiváló szószok, töltelékek, tésztaételek születhetnek belőle, de gazdagíthatjuk vele a fasírtot, illetve a különféle önteteket is.
Azt mindannyian tudjuk, hogy a spenót vasban rendkívül gazdag, ám emellett nagy mennyiségű mangánt, cinket, rezet, káliumot és kalciumot is tartalmaz. Továbbá A-, C- és K-vitaminból is jelentősebb mennyiség található benne, valamint B2-, B6- és E-vitamin tartalma sem elhanyagolható.
Amennyiben úgy döntesz, hogy te is szeretnél otthon spenótot termeszteni, de nincs kiskerted, akkor az erkély is tökéletesen megfelel erre a célra.
Ügyeljünk arra, hogy a növények ne száradjanak ki, különösen a csírázás és a növekedés korai szakaszában. Vetés után 6-8 hét múlva már szedheted is a friss leveleket, amely után a növény újra és újra ki fog hajtani. Azonban azt fontos tudni, hogy közvetlenül virágzás előtt a levelek íze már keserű lehet – írja a Hello Vidék.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.