Hűvös, nyálkás, ködös időben nincs jobb, mint egy fűszeres finomsággal kényeztetni a testet és a lelket. Az utcai gesztenyesütők illata, vagy otthon, a sütőből áradó aroma hozzátartozik a hideg évszakhoz, így egyszerűen muszáj gesztenyét sütni!
Hozzávalók 4 adaghoz:
Elkészítés:
Miért jó a gesztenye?
A gesztenye gazdag vitaminokban (C-vitamin, B-vitaminok) és ásványi anyagokban (magnézium, kálium). Alacsony a zsírtartalma, így egészséges nassolnivalónak számít.
A Mindmegette a budapesti karácsonyi vásárban, a Vörösmarty Classix Xmasen találkozott egy rutinos gesztenyeárussal, aki elárulta a tökéletes, könnyen megpucolható sült gesztenye titkát. Sokak számára meglepő lehet, de a néni szerint nem kell vizet tölteni a gesztenye alá, gőz sem kell, a titok az előkészítésben és a sütés módjában rejlik. A gesztenyéket nem elég csak bevágni, vagy keresztalakú vágást ejteni a tetején, hanem majdnem teljesen át kell metszeni a héjat a gesztenye kerületén az aljától az aljáig. Ehhez a legjobb eszköz egy éles sniccer. A gesztenyéket ezután az aljukkal lefele, tehát a vágással felfele egy tepsire kell tenni, majd behelyezni a jól előmelegített, 190-200 fokos sütőbe, hogy hirtelen magas hő érje a gesztenyéket. 10-15 perc alatt a gesztenyék héja kipattan, és ezután kell mérsékelni a hőt 160 Celsius-fokra és 20-25 perc alatt készre süthetjük a gesztenyét.
(Kiemelt kép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.