Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Praktikus

Így készíts a leveshez sajtos pirítóst és tökéletes lesz!

Az őszi krémlevesek – nos és a paradicsomleves – egyik kedvelt feltétje a sajtos pirítós. Serpenyőben macerás elkészíteni, különösen, ha nagyobb mennyiséget kell sütni, de van egy igazán gyors megoldás, amitől ráadásul a végeredmény is még finomabb lesz.

Ha készítettél már sajtos szendvicset családi ebédhez, vacsorához, akkor tudod, hogy milyen pepecselős egyenként megsütni a serpenyőben a toastokat. Ha a szendvicseket sütőben sütöd, nem pedig a tűzhelyen, akkor időt takaríthatsz meg, és még ínycsiklandóbb lesz a szendvics.

A paradicsomleves és a sajtos pirítós jó párosítás  / Fotó: Shutterstock
A paradicsomleves és a sajtos pirítós jó párosítás / Fotó: Shutterstock

Nagy tepsiben sok szendvics

Gáztepsiben akár 12 darab toastot is készíthetsz egyszerre, és ugyanolyan aranyszínű, ellenállhatatlanul ropogós lesz, mintha egyesével, serpenyőben sütnéd. A módszer a szokásos: vajazd meg a kenyeret, tedd a vajas oldalával lefordítva a tepsibe, tedd rá a sajtot és a másik megvajazott kenyeret úgy, hogy vajas része legyen felül. (Ettől lesz ropogós a kenyér.) Ezután told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe és 5-5 percig süsd mindkét oldalát a szendvicseknek.

Sütőben sütve is tökéletes: ropogós a kenyér, a sajt pedig lágy, krémes / Fotó: Shutterstock
Sütőben sütve is tökéletes: ropogós a kenyér, a sajt pedig lágy, krémes / Fotó: Shutterstock

Extra finom töltelék

Az egyik legfontosabb kérdés: milyen típusú sajtból készüljön a sajtos pirítós? Nos, a legtutibb megoldás a cheddar és a mozzarella keveréke. A cheddar íze fantasztikus, a mozzarella pedig nyúlós, ragacsos állagú, ráadásul erősíti a cheddar ízét – így lesz tökéletes a töltelék! Válassz alacsony nedvességtartalmú mozzarellát, mert az jobban olvad.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.