Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Epres blondie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Vadas marha
Praktikus

Így készíts a leveshez sajtos pirítóst és tökéletes lesz!

Az őszi krémlevesek – nos és a paradicsomleves – egyik kedvelt feltétje a sajtos pirítós. Serpenyőben macerás elkészíteni, különösen, ha nagyobb mennyiséget kell sütni, de van egy igazán gyors megoldás, amitől ráadásul a végeredmény is még finomabb lesz.

Ha készítettél már sajtos szendvicset családi ebédhez, vacsorához, akkor tudod, hogy milyen pepecselős egyenként megsütni a serpenyőben a toastokat. Ha a szendvicseket sütőben sütöd, nem pedig a tűzhelyen, akkor időt takaríthatsz meg, és még ínycsiklandóbb lesz a szendvics.

A paradicsomleves és a sajtos pirítós jó párosítás  / Fotó: Shutterstock
A paradicsomleves és a sajtos pirítós jó párosítás / Fotó: Shutterstock

Nagy tepsiben sok szendvics

Gáztepsiben akár 12 darab toastot is készíthetsz egyszerre, és ugyanolyan aranyszínű, ellenállhatatlanul ropogós lesz, mintha egyesével, serpenyőben sütnéd. A módszer a szokásos: vajazd meg a kenyeret, tedd a vajas oldalával lefordítva a tepsibe, tedd rá a sajtot és a másik megvajazott kenyeret úgy, hogy vajas része legyen felül. (Ettől lesz ropogós a kenyér.) Ezután told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe és 5-5 percig süsd mindkét oldalát a szendvicseknek.

Sütőben sütve is tökéletes: ropogós a kenyér, a sajt pedig lágy, krémes / Fotó: Shutterstock
Sütőben sütve is tökéletes: ropogós a kenyér, a sajt pedig lágy, krémes / Fotó: Shutterstock

Extra finom töltelék

Az egyik legfontosabb kérdés: milyen típusú sajtból készüljön a sajtos pirítós? Nos, a legtutibb megoldás a cheddar és a mozzarella keveréke. A cheddar íze fantasztikus, a mozzarella pedig nyúlós, ragacsos állagú, ráadásul erősíti a cheddar ízét – így lesz tökéletes a töltelék! Válassz alacsony nedvességtartalmú mozzarellát, mert az jobban olvad.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.