Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Így készíts a leveshez sajtos pirítóst és tökéletes lesz!

Az őszi krémlevesek – nos és a paradicsomleves – egyik kedvelt feltétje a sajtos pirítós. Serpenyőben macerás elkészíteni, különösen, ha nagyobb mennyiséget kell sütni, de van egy igazán gyors megoldás, amitől ráadásul a végeredmény is még finomabb lesz.

Ha készítettél már sajtos szendvicset családi ebédhez, vacsorához, akkor tudod, hogy milyen pepecselős egyenként megsütni a serpenyőben a toastokat. Ha a szendvicseket sütőben sütöd, nem pedig a tűzhelyen, akkor időt takaríthatsz meg, és még ínycsiklandóbb lesz a szendvics.

A paradicsomleves és a sajtos pirítós jó párosítás  / Fotó: Shutterstock
A paradicsomleves és a sajtos pirítós jó párosítás / Fotó: Shutterstock

Nagy tepsiben sok szendvics

Gáztepsiben akár 12 darab toastot is készíthetsz egyszerre, és ugyanolyan aranyszínű, ellenállhatatlanul ropogós lesz, mintha egyesével, serpenyőben sütnéd. A módszer a szokásos: vajazd meg a kenyeret, tedd a vajas oldalával lefordítva a tepsibe, tedd rá a sajtot és a másik megvajazott kenyeret úgy, hogy vajas része legyen felül. (Ettől lesz ropogós a kenyér.) Ezután told a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe és 5-5 percig süsd mindkét oldalát a szendvicseknek.

Sütőben sütve is tökéletes: ropogós a kenyér, a sajt pedig lágy, krémes / Fotó: Shutterstock
Sütőben sütve is tökéletes: ropogós a kenyér, a sajt pedig lágy, krémes / Fotó: Shutterstock

Extra finom töltelék

Az egyik legfontosabb kérdés: milyen típusú sajtból készüljön a sajtos pirítós? Nos, a legtutibb megoldás a cheddar és a mozzarella keveréke. A cheddar íze fantasztikus, a mozzarella pedig nyúlós, ragacsos állagú, ráadásul erősíti a cheddar ízét – így lesz tökéletes a töltelék! Válassz alacsony nedvességtartalmú mozzarellát, mert az jobban olvad.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.