1. Az első és legfontosabb alaptrükk, hogy a túl zsíros ételt kihűtjük, majd amikor hideg, leszedjük róla a megfagyott zsiradékot.
2. A felesleges zsírt úgy is eltávolíthatjuk, ha salátaleveleket teszünk az edénybe. Ezeket csak mártsuk bele, majd rögtön vegyük is ki az ételből, mert a zsír azonnal rárakódik a levelekre.
3. A túl zsíros húslevest pihentessük 10-15 percig, majd húzzunk végig egy papírszalvétát a tetején, ezzel zsírtalanítsuk.
4. A zsíros kocsonyalét szűrjük le, és teljesen hűtsük ki. A zsír a lé tetején megdermed, így egy kanállal gond nélkül leemelhetjük róla. Ugyanígy zsírtalaníthatjuk a füstölt hús vagy csülök főzőlevét.
5. Nagyon zsíros, már berántott mártást feljavíthatunk egy csipetnyi szódabikarbónával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.