Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Mákos guba
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Praktikus

Koszos a tűzhelyed? Ezzel a trükkel olyan lesz, mintha új lenne!

Koszos a tűzhelyed? Ezzel a trükkel olyan lesz, mintha új lenne!
Nincs otthon tűzhelytisztító? Semmi gond! Mutatunk két teljesen hétköznapi alapanyagot, melyek minden háztartásban fellelhetők, és melyekkel csillogóvá varázsolhatod a tűzhelyedet!

Valószínűleg a te tűzhelyeden is van néhány makacs folt, amit a napi főzések utáni kisebb takarítással nem tudsz eltüntetni. A házi praktikák sora végtelen: íme kettő, amivel biztosan sikerül rendbe tenni a a tűzhelyedet.

A legjobb, ha minden főzés után megtisztítod a tűzhelyet. Csábító lehet a gondolat, hogy azonnal hozzákezdj a munkához, ahogy elkészült az étel, de fontos megvárni, amíg a tűzhely teljesen kihűl. Egyrészt megégheted magad, másrészt egyes főzőlapok – különösen az üveg felületűek – károsodhatnak a tisztítószerektől.

Nem kell mindig rögtön tiszítószerekhez nyúlni, a házi praktikák sokszor hatásosabbak/ Fotó: Shutterstock
Nem kell mindig rögtön tiszítószerekhez nyúlni, a házi praktikák sokszor hatásosabbak/ Fotó: Shutterstock

Ami mindig kéznél van

Kezd egy olyan konyhai alapanyaggal, amely minden háztartásban megtalálható: a citrommal. Egyenlő arányban keverj össze citromlevet ecettel, és máris kész a természetes zsíroldó szer. Permetezd az oldatot a tűzhelyre, hagyd állni kb. 15 percig. Előfordulhat, hogy az égők körüli erős szennyeződések eltávolítására a citromos-ecetes keverék nem lesz elég. Szórj az égett foltokra szódabikarbónát, és finoman súrold át szivaccsal vagy puha kefével. A citromot félbevágva közvetlenül is dörzsölheted az üveg- vagy fém főzőlapokat, hogy extra fényt kapjon a felület.

Az olaj is tökéletes

Ha kifogytál a citromból, próbáld ki az olajat. Furán hangzik, és úgy tűnhet, hogy csak tovább növeled a káoszt, de egy kis mennyiségű növényi olaj – főleg az olívaolaj – fellazítja a zsírfoltokat. Ezután már elég lesz enyhe tisztítószeres vagy ecetes ronggyal áttörölni a tűzhelyet.

Olvasd el további praktikáinkat is:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.