15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Praktikus

Koszos a tűzhelyed? Ezzel a trükkel olyan lesz, mintha új lenne!

Koszos a tűzhelyed? Ezzel a trükkel olyan lesz, mintha új lenne!
Nincs otthon tűzhelytisztító? Semmi gond! Mutatunk két teljesen hétköznapi alapanyagot, melyek minden háztartásban fellelhetők, és melyekkel csillogóvá varázsolhatod a tűzhelyedet!

Valószínűleg a te tűzhelyeden is van néhány makacs folt, amit a napi főzések utáni kisebb takarítással nem tudsz eltüntetni. A házi praktikák sora végtelen: íme kettő, amivel biztosan sikerül rendbe tenni a a tűzhelyedet.

A legjobb, ha minden főzés után megtisztítod a tűzhelyet. Csábító lehet a gondolat, hogy azonnal hozzákezdj a munkához, ahogy elkészült az étel, de fontos megvárni, amíg a tűzhely teljesen kihűl. Egyrészt megégheted magad, másrészt egyes főzőlapok – különösen az üveg felületűek – károsodhatnak a tisztítószerektől.

Nem kell mindig rögtön tiszítószerekhez nyúlni, a házi praktikák sokszor hatásosabbak/ Fotó: Shutterstock
Nem kell mindig rögtön tiszítószerekhez nyúlni, a házi praktikák sokszor hatásosabbak/ Fotó: Shutterstock

Ami mindig kéznél van

Kezd egy olyan konyhai alapanyaggal, amely minden háztartásban megtalálható: a citrommal. Egyenlő arányban keverj össze citromlevet ecettel, és máris kész a természetes zsíroldó szer. Permetezd az oldatot a tűzhelyre, hagyd állni kb. 15 percig. Előfordulhat, hogy az égők körüli erős szennyeződések eltávolítására a citromos-ecetes keverék nem lesz elég. Szórj az égett foltokra szódabikarbónát, és finoman súrold át szivaccsal vagy puha kefével. A citromot félbevágva közvetlenül is dörzsölheted az üveg- vagy fém főzőlapokat, hogy extra fényt kapjon a felület.

Az olaj is tökéletes

Ha kifogytál a citromból, próbáld ki az olajat. Furán hangzik, és úgy tűnhet, hogy csak tovább növeled a káoszt, de egy kis mennyiségű növényi olaj – főleg az olívaolaj – fellazítja a zsírfoltokat. Ezután már elég lesz enyhe tisztítószeres vagy ecetes ronggyal áttörölni a tűzhelyet.

Olvasd el további praktikáinkat is:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.