Házi kenyérsütésnél sokan a manuális elkészítésre esküsznek, csakhogy ez rengeteg macerával jár, hiszen fel kell futtatnunk az élesztőt, dagasztanunk, valamint megfelelő hőmérsékleten és ideig kelesztenünk, végül sütnünk is kell. A legtöbb házi kenyérrel ráadásul hosszú ideig dolgozunk, és erre az átlagembernek sokszor nincs ideje.
Az otthoni kenyérsütésnek szerencsére van sokkal gyorsabb és egyszerűbb módja is! A Mindmegette csapata kipróbálta a Panasonic új kenyérsütőgépét, és elmondhatjuk: egyszerű kezelésével és villámgyors programjaival azonnal a szívünkbe lopta magát.
A gépen minden automatizált, így helyettünk elvégzi azokat a mozzanatokat, amelyek nehézséget okoznának, például az élesztővel való vacakolást, a dagasztást, a kelesztést és a sütést.
A Panasonic kenyérsütő programjai minden lépést a környezeti hőmérséklettől függően állítanak be, így soha többé nem kell azon aggódnunk, vajon elég magas lesz-e és megkel-e a kenyerünk. Az egyes programok teljes sütési ideje ugyanakkor független a hőmérsékleti viszonyoktól, így a kenyér percre pontosan akkorra készül el, amit beállítunk a gépen.
Az előző modellhez képest 3 új funkcióval gazdagodott a receptkészlet, így a gépen már 17 kenyérsütési program közül választhatunk. Készíthetünk a klasszikus kenyerek mellett rozs-, tönköly-, kézműves-, zsúr-, szóda-, gluténmentes-, teljeskiőrlésű-, szénhidrátcsökkentett-, olasz- és francia kenyeret, de kalácsot, pizzatésztát és rusztikus cipót is.
Mi utóbbi mellett döntöttünk, és egy édes joghurtos kenyeret készítettünk vele, amely házi lekvárral megkenve fenséges reggelinek bizonyult. Mutatjuk, hogyan készült lépésről lépésre.
Beleöntünk a kenyérsütőgépbe 30 dkg finomlisztet.
Egy mérőedényben kikeverünk két tojást, majd felöntjük annyi tejjel, hogy másfél decis keveréket kapjunk. Ezután hozzáöntjük a liszthez.
Hozzáadunk 5 dkg vajat.
Hozzáadunk 1 teáskanál sót és 2 teáskanál cukrot.
Belekeverünk 5 evőkanál sütőport.
Végül hozzáadunk 2 evőkanál joghurtot.
A gépet a 17-es programra állítjuk, majd hagyjuk dolgozni. A hozzávalókat mindössze 3 perc alatt össze is keveri, majd elkezdi dagasztani a tésztát.
A kenyerünk kevesebb, mint másfél óra alatt (75 perc) készre sül, ezalatt semmi dolgunk nincs, csak várjuk a végeredményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.