Elkészítése: Másfél kiló újburgonyát megtisztítunk, megmosunk és konyharuhában megszárogatjuk. Négy evőkanál olívaolajat egy tepsibe öntünk, a burgonyát beledobjuk. Három gerezd lehéjazott, durvára vágott fokhagymát és egy szál rozmaring lecsipkedett leveleinek a felét a burgonyára szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a maradék rozmaringot a tetejére fektetjük. Sütőben a közepesnél erősebb lánggal 40-45 percig sütjük. Húsz deka olajbogyót kimagozunk, a nagyobb szemeket félbe is vágjuk. Ezután a pirosra sült burgonyát tepsistül a tűzhely lapjára tesszük, az olajbogyót közészórjuk, és egy deci száraz fehérbort öntünk alá. Fölforraljuk és azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 573 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.