Keverőtálban gőz felett olvasszunk fel 3 dkg étcsokoládét, hagyjuk hűlni. Válasszuk szét a 4 db tojást. Adjunk a csokoládéhoz 6 dkg puha vajat, a tojások sárgáival, 4 dkg porcukorral jól keverjük ki.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá pici sóval, 4 dkg porcukorral, forgassuk bele a csokoládémasszába. Keverjünk össze a 6 dkg lisztet, 1 teáskanál sütőport, 1 evőkanál kakaóport, és szitáljuk bele a tésztába, finoman keverjük simára.
Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10-11 percig.
Porcukorral hintett konyharuhára borítsuk ki a tésztát, a sütőpapírt még forrón húzzuk le róla, a konyharuhába tekerjük fel, hagyjuk kihűlni.
Közben a töltelékhez verjünk kemény habbá 2,5 dl tejszínt pici sóval, 5 dkg porcukorral és a habfixálóval. Keverjük ki a 20 dkg mascarponét 5 dkg összetört áfonyával, 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, keverjük hozzá a tejszínhab 3/4 részét.
A tésztát tekerjük ki, locsoljuk meg kevés rummal, kenjük rá a krémet, szórjuk meg 5 dkg áfonyával, és a konyharuha segítségével tekerjük fel. Tegyük a tekercset 1 órára a hűtőbe, majd távolítsuk el róla a konyharuhát, emeljük kínáló tálra.
Szitáljunk a tetejére bőven porcukrot, szeleteljük fel, díszítsük a maradék tejszínnel és áfonyaszemekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.