Elkészítés: A sűrített tejet a mentával, az ételszínezékkel (annyival, hogy a mentazöldtől egy kicsivel erősebb színt kapjak, mert a porcukor még világosítani fog rajta picit) összekeverem, majd annyi porcukrot teszek hozzá, hogy formázható, nem ragacsos masszát kapjak. Akkor jó, ha a massza elválik a kéztől.
Ha kellőképp kemény, golyókat formázok belőle, majd ezeket lelapítom, fogpiszkálót szúrok bele, és a következő csokimázba mártom: a csokit a vajjal felolvasztom, hogy teljesen homogén legyen. Várom, hogy kihűljön annyira, hogy ha az ujjamat beletéve ne csípje meg, közben előkészítek egy sütőpapírt.
Ha valakinek nem sikerül olyan kemény masszát csinálnia (mint pl. nekem sem.. :-) ), akkor a következőt javaslom:
- formázzunk kis körlapokat (kb. fél centi vastagúakat), ezeket tegyük bele egy olyan evőkanálba, amiben van némi olvasztott csoki (ez lesz az alja) majd egy másik kanál segítségével csurgassunk a tetejére is.
Ha rögtön lefolyik a massza a mentolos töltelékről, akkor még nem elég hideg a csokink!
A sütőpapírra csúsztatom a csokikat. Tálcára téve, sütőpapírostul hűtőbe teszem, míg keményre szilárdul. Ezután már csak egy van hátra: élvezzük az ízeket! :-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.