Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
A gyümölcsöket apróra vágjuk, a mazsolát beáztatjuk rumba vagy rumaromába, majd lecsepegtetjük. Az almákat meghámozzuk, citromlével
bedörzsöljük, magházukat kivágjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán 30x60 cm-es lapra nyújtjuk, majd 8 db négyzetre vágjuk. Az apróra vágott gyümölcsöket és a mazsolát porcukorral és a tojássárgájával összekeverjük. Megtöltjük vele az almákat. Minden tésztalap közepébe 1 darab töltött almát helyezünk. A szegélyeket hideg vízbe mártott kenőtollal benedvesítjük, batyuszerűen az almára hajtogatjuk, kicsit összenyomkodjuk, ezután sütőlemezre tesszük.
Az egész tojást felverjük, megkenjük vele a batyukat, és mérsékelt tűznél megsütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.