Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
A gyümölcsöket apróra vágjuk, a mazsolát beáztatjuk rumba vagy rumaromába, majd lecsepegtetjük. Az almákat meghámozzuk, citromlével
bedörzsöljük, magházukat kivágjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán 30x60 cm-es lapra nyújtjuk, majd 8 db négyzetre vágjuk. Az apróra vágott gyümölcsöket és a mazsolát porcukorral és a tojássárgájával összekeverjük. Megtöltjük vele az almákat. Minden tésztalap közepébe 1 darab töltött almát helyezünk. A szegélyeket hideg vízbe mártott kenőtollal benedvesítjük, batyuszerűen az almára hajtogatjuk, kicsit összenyomkodjuk, ezután sütőlemezre tesszük.
Az egész tojást felverjük, megkenjük vele a batyukat, és mérsékelt tűznél megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.