Elkészítés: A krémhez az almalét és a tejet felforraljuk, majd a kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrűre főzzük, kihűlésig kevergetjük, hogy selymes legyen. Ekkor belekeverjük a cukrot. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt krémhez.
A kalácsot fél centi vastagságúra szeleteljük, és grill- vagy szendvicssütőben megpirítjuk.
A megtisztított, magozott almát cikkekre vágjuk, majd a mazsolával együtt forró vízben 2 perc alatt roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kirakunk a pirított kalácsszeletek felével, rátesszük az almát, tömörítjük, és betakarjuk a megmaradt pirított kalácsszeletekkel. Ismét tömörítjük, majd rákenjük a krém háromnegyedét. A megmaradt krémet habzsákba szedjük, és feldíszítjük vele a torta tetejét. 1 órán át pihentetjük, majd szeleteljük.
Citromlével megkent almagerezdekkel díszítjük a tortaszeletek tetejét (így nem barnul meg az alma).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.