Elkészítés: A kifliket felkarikázom és hagyom szikkadni kb. 1 órát.
Eközben felteszem a tejet forrni. A 10 dkg cukrot, a vaníliát (kikaparom a belsejét) és a 4 tojás sárgáját habosra kikeverem, és hozzáadom a tejhez. Amikor felforrt, ráöntöm a kiflire, majd hozzáadom a mákot, és óvatosan összekeverem, majd egy kivajazott normál méretű tepsibe beleöntöm, elegyengetem.
Az almákat meghámozom, lereszelem, kinyomkodom a levét, összekeverem fahéjjal (ízlés szerint), és ráteszem a mákos kifli tetejére, majd berakom a 180 fokos sütőbe kb. 20 percre.
A tojásfehérjét a maradék 5 dkg cukorral habbá verem, majd azt is ráteszem a guba tetejére, és még kb. 10 percig sütöm, amíg a hab felemelkedik és kicsit megbarnul a teteje.
Kiveszem a sütőből, hagyom kicsit hűlni, és szeletelni lehet mint bármelyik süteményt!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.