Elkészítés: A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban ízlés szerinti mennyiségű cukorral 10-15 percig pároljuk, nem kell, hogy teljesen elpárologjon a leve.
A pudingot kevés vízben elkeverjük, az almához öntjük, felforralva besűrítjük, végül fahéjjal ízesítjük. Langyosra hűtjük.
A tésztához 1 dl meleg tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék meleg tejjel rugalmas tésztát dagasztunk. Langyos helyen - lefedve - duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát nyújtódeszkára borítjuk, kétfelé vesszük. 1-1 téglalapot nyújtunk, és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk. Mindkét oldalt a középső harmadig ferdén kb. 2 cm-enként bevagdossuk.
Középre halmozzuk a tölteléket, és visszahajtogatjuk a széleket. Először a két végét hajtsuk vissza, így sütés közben nem folyik ki a töltelék.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, és 200 fokra melegített sütőben sütjük. A sütés vége felé megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Langyosan lehet szépen szeletelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.