Elkészítés: Az almát lereszeltem, fedő alatt egy lábasban megpároltam, kihűtöttem, és a többi hozzávalókkal összekevertem. A lisztet a sütőporral és a porcukorral összekevertem, és a margarinnal elmorzsoltam. Hozzáadtam a tejfölt, a vaníliás cukrot, és annyi citromlével összegyúrtam, hogy könnyen sodorható tésztát kapjak.
A tésztát megfeleztem. Tepsi nagyságúra sodortam. 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem az egyik tésztalapot. Megszórtam egy kevés darált dióval, és almatölteléket tettem rá, majd elsimítottam. A tészta másik felét egy kicsit nagyobbra sodortam, és egy keveset hagytam belőle az egysoros rácsozáshoz. A másik felet tésztalappal lefedtem. Kristálycukros vízzel lekentem.
A megmaradt tésztából derelyevágóval csíkokat vágtam, és a tetejére tettem. A csíkokat is lekentem cukros vízzel. Enyhén megszórtam kristálycukorral.
180 fokra melegített sütőben megsütöttem. A sütés vége felé alufóliával lefedtem, hogy a teteje meg ne égjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.