Elkészítés: A 25 dkg lisztet átszitáljuk, és a kristálycukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral szárazon alaposan elkeverjük. A margarint belefarigcsáljuk késsel, elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a tojást. Tejet akkor tegyünk csak bele, ha a kézmeleg sem elég ahhoz, hogy összeálljon a tészta. Alaposan eldolgozzuk, majd a 10 dkg lisztet még a gyúródeszkára szórjuk (valószínűleg fel is fogja venni a tészta). Két cipóba osztjuk, és fél órát pihenni hagyjuk. Ezalatt meghámozzuk az almát, és nagyobb lukú reszelőn lereszeljük. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, belehelyezzük, rátesszük az almát, megszórjuk őrölt fahéjas cukorral (ha nagyon sok leve lenne az almának, szórhatunk még rá kevés zsemlemorzsát). A tészta másik felével befedjük, tojással megkenjük, villával kicsit megszurkáljuk, és forró sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.