Előkészítés: A brokkolit rózsáira bontjuk, a vastagabb szárakat meghámozzuk, ujjnyi vastagon felkarikázzuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, magházát karalábévájóval kiemeljük, hámozatlanul apró kockákra-darabokra vágjuk, és azonnal meghintjük citromlével, hogy meg ne barnuljon. A sajtot 2x2 cm-es kockákra aprózzuk. A fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, és finomra vágjuk.
Elkészítés: A brokkolit enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, és az újraforrástól számított 5 percig főzzük. Szűrőkanállal jégkockákkal lehűtött vízbe szedjük, majd konyharuhára terítve felitatjuk róla a vizet. Mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk az almát és a sajtot. Az öntethez oldódásig keverjük az almaecetben a tengeri sót, azután cseppenként, majd vékony sugárban, habverővel beledolgozzuk az olajat. Ízlés szerint (frissen) őrölt borssal, az áttört fokhagymával és a petrezselyemmel fűszerezzük. Megöntözzük vele a salátát, összekeverjük, lefedjük, és tálalásig hidegen tartjuk. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül, serpenyőben világosbarnára pirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen, hagyjuk kihűlni. Tálaláskor megszórjuk vele a salátát, és előételként vagy könnyű egytálételként kínáljuk. Pirított sokmagos, korpás vagy rozsos kenyér illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.