Elkészítés: A filézett csirkemelleket vékony szeletekre vágom, és sós, fokhagymás tejben egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap parírtörölközővel leitatom a szeleteket.
Az almákat meghámozom, és almareszelőn lereszelem. A sajtot szintén.
Egy tepsi alját kirakom baconszeletekkel. Erre kerülnek egymás mellé a hússzeletek. Rászórom az összes almát, és jól lenyomkodom. Meglocsolom a tejföllel, és megszórom a reszelt sajttal. Ezt is célszerű lenyomkodni egy kicsit, hogy valamennyire összeálljon.
180 fokos sütőbe teszem középre, és kb. 1 órát sütöm. A hús puha, a teteje aranybarna lesz. (Nem kell letakarni fóliával, nem ég meg a sajt.)
Burgonyapürével, vagy hercegnõ burgonyával (burgonyapüré kis halmokba formázva, tepsiben megpirítva) igazi különlegesség, vendégvárónak kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.