Elkészítés: A hússzeleteket gyengén kiklopfolom, egyenként bedörzsölöm sóval, borssal, és vékonyan bekenem mustárral. A szalonnát 8 szeletre vágom, bőréig centinként bevágom, a hagymát megpucolom, felkarikázom, csakúgy, mint a burgonyát.
Jókora alufóliákat tépek, 4 darabot, mindegyik aljára 1 szelet szalonnát terítek, erre fektetek 1 szelet sertésbordát, rá egy felkarikázott hagyma felét, pár szeletet a krumpliból, majd jöhet a vesepecsenyéből 1 szelet, krumpli, hagyma és ismét egy szelet sertésborda, végül pedig 1 szelet szalonna. Gondosan becsomagolom a fóliát, ügyelve arra, hogy tökéletesen le legyen zárva. 4 szép csomaggal gazdagodtunk. (Jöhet a nyári Mikulás.)
Amíg a csomagokkal foglalatoskodom, valakit megbízok a tűzrakással, ha ügyes a tűzmester, mire elkészülök, kellemesen izzó parazsunk van. A parázsba behelyezem a csomagokat, a hús minőségétől függően, 1,5-2 órán át sütöm.
Tálaláskor csak széthajtjuk a fóliát, és máris fogyaszthatjuk finom sült csemegénket. Friss kenyeret, csípős savanyúságot, kovi ubit kínálunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.