Előkészítés: A citromot megmossuk, héját lereszeljük, és a felének kinyomjuk a levét. Az ananászt meghámozzuk, karikákra vágjuk, mindegyiknek kivesszük a közepét, és a szeleteket még kisebb darabokra vágjuk. A datolyát kimagozzuk, és feldaraboljuk. A sütőt 250 fokra (gázsütő 5-6. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan összekeverjük, hogy a hab össze ne törjön. Az ananászt és a datolyákat egy tűzálló tálba helyezzük, rátesszük a citrom héját és levét, és lefedjük a tojáshabbal. A sütőben kb. 3 percig sütjük, vagy amíg a tojáshab megdermed és a teteje aranysárga lesz. Kivesszük és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 185 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.