Elkészítés: Az aszalt szilvát megsózzuk, egy kevés gyömbért reszelünk rá, kis vízbe áztatjuk. Felszúrjuk az egyben karajt egy nagy késsel.
A szilvát egyenként a nyílásba dugdossuk, közben kis vajdarabkákat is helyezünk közé. Amikor a karaj megtelt, a nyílt végét hústűvel összetűzzük.
Egy edényben olajat hevítünk, és a karajt körben egyenletesen pirosra sütjük. Amikor már szép piros, felöntjük vízzel, azután puhára pároljuk, és
ha a víz elpárolgott, aláöntjük a bort, és azzal pároljuk készre a karajt.
A rizst megmossuk, serpenyőben olajat hevítünk, 1 fej apróra vágott hagymát megdinsztelünk, és üvegesre pirítjuk benne a rizst. Beletesszük a vágott diót és a mazsolát, vízzel felengedjük, hogy kb. kétujjnyira ellepje, majd forrás után takarék lángon hagyjuk párolódni, amíg a vizet magába szívja. Ekkor eloltjuk a gázt, és hagyjuk a rizst a saját gőzében, hogy teljesen szétváljanak a szemek.
A szilvás karajt szeletelve a mazsolás rizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.