Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Az őrség zöld csodaaranya recept
recept
Rafinált

Az őrség zöld csodaaranya

210 perc
16 adag
Átlagos
2021. 09. 26.

Elkészítés

  1. 1.Pirított tökmag: A tökmagot egy tepsire kiöntjük, majd 180 Celsius-fokon 12 perc alatt megpörköljük. Figyeljünk rá, hogy a 12 perc alatt legalább 3-szor mozgassuk át, hogy minden oldala megpiruljon.2.Tökmagpraliné: A pirított tökmagot cutterbe, ha nincs cutter, akkor egy robotgépbe tesszük. A cukrot a vízzel kB. 118 Celsius-fokra felfőzzük.(maghőmérő hiányában csak körülbelül) Közben a robotgépet elindítjuk. Mikor eléri a hőmérsékletet, a cukorszirupot óvatosan a darált tökmagra öntjük, majd hagyjuk, hogy eldolgozza a gép. Ha nincs cutterünk, akkor a végén még botmixerrel átmixeljük, majd hozzáadjuk a tökmagolajat és még egyszer átturmixoljuk.3.Ropogós réteg: A 70 g fehér csokoládét megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tökmagpralinét és botmixerrel átmixeljük. Ezután hozzáadjuk a hántolt ostyát, majd spatulával óvatosan elkeverjük. Egy 22 cm-es tortakarikába kiöntjük és egyenletesen elkenjük. Ezután lefagyasztjuk.4.Zselatinmassza: A vízhez hozzáadjuk a zselatint, majd felfőzzük annyira, hogy feloldódjon a zselatinporunk.5.Málnazselé: A málnát elkezdjük főzni, majd 70 Celsius-foknál hozzáadjuk a cukorral elkevert pektint és így főzzük tovább. Mikor elkezd forrni, onnantól kezdve még 1-2 percig lassan forrásponton tartjuk, majd botmixerrel elturmixoljuk. A végén hozzáadjuk a zselatinmasszát és még egyszer átturmixoljuk. 22 cm-es tortakarikába kiöntjük, majd fagyasztjuk.6.Tökmagos felvert: Az első 4 összetevőt robotgépbe tesszük, majd elkezdjük habosítani. A liszteket és a sütőport összekeverjük. Amikor elkezd habosodni a tojásunk, hozzáöntjük a joghurtot. A végén a liszteket spatulával belekeverjük a felvert tojásunkba, majd a végén hozzáadjuk a tökmagolajat. 24 cm-es tortakarikába öntjük, majd 160 Celsius-fokon 20-25 percig sütjük.7.Fehér csokoládés Bavarois-mousse: A tejszínt a vaníliarúddal és a zselatinmasszával felmelegítjük, megolvasztjuk félig a fehér csokoládét, és mikor felolvadt a zselatinmasszánk, hozzáöntjük a fehér csokoládéhoz, és emulziót készítünk. Hűtőben pihentetjük, miután elérte a 18 Celsius-fokot, a felvert tejszínnel óvatosan elkeverjük.8.Tökmagos glazing: Az első 4 összetevőt elkezdjük felforralni. Mikor felforrt, 3 lépésben a fehér csokoládéhoz adjuk. Óvatosan elkeverjük. Figyeljünk rá, hogy minél kevesebb levegő kerüljön bele, hogy minél szebben tudjuk majd leönteni a tortánkat, és ne legyen buborékos. A végén hozzáadjuk a zselatinmasszát. Felhasználás előtt adjuk hozzá a tökmagolajat.A torta összeállítása:A tökmagos felvertünket egy 22 cm-es tortakarikába vágjuk. Hozzáadjuk a mousse 1/3-ad részét és szépen elkenjük. Ezután rátesszük a kifagyasztott pralinénkat. Újból mousse, majd a kifagyasztott málnazselé. A végén az összes mousse-t rátesszük, majd kenőkéssel szépen elsimítjuk. Kihűtjük a tortánkat.A glazinget langyosrahűtjük, majd ezzel burkoljuk a tetején. A végén kivesszük a formából hőlégfúvó segítségével, és 16 szeletben felszeleteljük. A tetejét szeletenként fehércsokipasztillával díszítjük,az oldalát pedig meghintjük a tökmagpralinével.

Megjegyzés
Viszonylag időigényes, de 3gyerek mellett is elkészíthető! Sok sikert :)

Recept értékelése

Ajánljuk még

Anyukám almás pitéje
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás)
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés-gombás tészta
Recept
Egyszerű

Csirkés-gombás tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kolbászos tészta
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Pisztáciás halva
Recept
Egyszerű

Pisztáciás halva

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű zellerkrémleves
Recept
Egyszerű

Egyszerű zellerkrémleves

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fűszeres sütőtökös pite
Recept
Egyszerű

Fűszeres sütőtökös pite

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Hegyiné Móricz Emília szerző profilképe

Hegyiné Móricz Emília

Gesztenyés álom
Recept
Egyszerű

Gesztenyés álom

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Anyukám almás pitéje recept
Recept
Egyszerű

Anyukám almás pitéje

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Eggs Benedict (Benedek tojás) recept
Recept
Bonyolult

Eggs Benedict (Benedek tojás)

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés-gombás tészta recept
Recept
Egyszerű

Csirkés-gombás tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Kolbászos tészta recept
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej recept
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Pisztáciás halva recept
Recept
Egyszerű

Pisztáciás halva

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű zellerkrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű zellerkrémleves

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fűszeres sütőtökös pite recept
Recept
Egyszerű

Fűszeres sütőtökös pite

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Hegyiné Móricz Emília szerző profilképe

Hegyiné Móricz Emília

Gesztenyés álom recept
Recept
Egyszerű

Gesztenyés álom

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sztrapacska  recept
Recept
Egyszerű

Sztrapacska

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Frankfurti leves alaprecept
Recept
Egyszerű

Frankfurti leves alaprecept

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ketchupos-virslis falatka recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos-virslis falatka

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.