Elkészítés: Két edénnyel kezdünk dolgozni: egy kisebb lábasban pörköltalapot készítünk (jó sok hagyma, csemege és csípős pirospaprika, kömény), erre rádobjuk a felkockázott húst, alaposan megsózzuk, és saját levében pörköljük, kevés vizet aláöntve pároljuk. (A jó pörkölt titka a sok hagyma, attól lesz jó sűrű.)
Közben egy nagyobb edényben, hideg vízben feltesszük főni a babot, a füstölt húst (egészben) és a megpucolt fokhagymát. (A babot nem áztatom be, mert ráncos lesz a héja. Áztatás nélkül szép egyenletes marad, és ugyanúgy megpuhul.)
Mikor a füstölt hús már majdnem puha, kivesszük a levesből, és hozzáöntjük a marhapörköltet, amiben a hús eddigre már szintén majdnem puha. A babot és a pörköltet alaposan összekeverjük, és lassú tűzön tovább főzzük.
Végül belekarikázunk 2 szál répát, 1 szál fehérrépát, 1 krumplit, illetve apróra vágott petrezselymet, és a kis kockákra vágott füstölt húst. Miután a zöldség is megpuhult, galuskát szaggatunk bele, de ez akár el is maradhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.