Elkészítés: A zsemléket tejbe ásztatom, majd jól kinyomkodom és a darált húshoz adom. Az egyik hagymát apróra vágom, és hozzáadom a húshoz. Beleütök egy tojást, sózom, borsozom, pirospaprikát teszek hozzá, majd jól összekeverem. (Én teszek bele magyaros fűszerkeveréket, ettől nagyon finom lesz.)
Lábosban olajon megdinsztelem a másik apróra vágott hagymát, hozzáadom a kockára vágott paradicsomot és paprikát, megszórom pirospaprikával és sóval. Felengedem egy kevés vízzel. (Vagyis pörköltalapot csinálok, mindenki csinálhatja ezt a saját módszere alapján.) Lehet pluszban ízesíteni gulyáskrémmel, piros arannyal (ilyenkor vigyázni kell, hogy utána sózzuk, mert ezek is sósak).
Mikor a pörkölt alap kész, a húsból kb. 3 cm átmérőjű gombócokat formázok és az alaphoz teszem. Felengedem annyi vízzel, hogy a gombócokat félig ellepje. Kb. 10 percig főzöm, majd hozzáadom a rizst (annyi víznek kell rajta lenni, hogy a rizst is kb. egy ujjnyira ellepje).
Fedő alatt lassú tűzön addig főzöm, míg a rizs felszívja az összes folyadékot és megpuhul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.